Meteorolojiden yağmur ve kar müjdesi

Meteorolojiden yağmur ve kar müjdesi

YAŞAM Haberleri

Yarından itibaren önce yağmur, hafta sonu ise kar yağacağı tahmin ediliyor. İstanbul'a hafta sonunda kar bekleniyor.

Camilerde yapılan yağmur duası kabul oldu. Sıcak ve yağışsız havalara sebep olan yüksek basıncın etkisinden çıkması beklenen Türkiye'nin önce yağmurlu ardından kar yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin edildi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, çiftçinin yüzünü karartan; barajları boşaltan sıcak ve yağışsız havanın yerini Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havaya bırakacağı tahmin edildi. Çarşamba günü yurt genelinde hafif yağmurlar başlayacağı, iç bölgelerde, karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği ifade edildi.SICAKLIKLAR 10 DERECE DÜŞECEK
Yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkan sıcaklığın, ortalama 10 derece düşerek, mevsim normallerine ineceği tahmin edildi. Ankara'da 12 ila 13 dereceye yükselen sıcaklığın, 2 ila 3 dereceye kadar düşeceği öngörüldü. Meteoroloji uzmanları, yaklaşık 2.5 aydır süren yağışsız havanın sebep olduğu problemlerin, Şubat ayı boyunca devam etmesini bekledikleri yağışlar sayesinde kısmen giderileceği tahmininde bulundu.
Yağışların Çarşamba gününden itibaren kıyı kesimleri hariç, karla karışık yağmur ya da kar şeklinde olacağını belirten uzmanlar, hafta sonuna doğru Ankara, Bursa, Kocaeli, Konya, Erzurum'da kar yağacağını tahmin etti. Uzmanlar, İstanbul'da ise Pazar ve Pazartesi günü yer yer kar ve karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...