Gerekirse Yüce Divan süreci başlatılabilir

Gerekirse Yüce Divan süreci başlatılabilir

GÜNDEM Haberleri

AK Parti yöneticileri, eski bakanların Yüce Divan'da yargılanabileceğine dikkat çekerek, gerekirse bu süreci de başlatabileceklerini söylüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstanbul merkezli operasyonlarda adları geçen eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'la ilgili hazırladığı fezlekeler geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığına ulaşmıştı. Bakan Bekir Bozdağ, incelemelerin ardından fezlekelerin Meclis'e iletilmek üzere Başbakanlık'a gönderileceğini söylemişti. Bu çerçevede AK Parti yönetimi de Meclis'te izlenecek yolu belirlemeye başladı. AK Parti kurmayları, yerel seçimlerden sonra söz konusu bakanların fezlekesinin Meclis'te bekleyen binin üzerindeki dokunulmazlık dosyası ile birlikte ele alınabileceğini dile getiriyor. AK Parti yöneticileri, bakanların Yüce Divan'da yargılanabileceğine dikkat çekerek, gerekirse bu süreci de başlatabileceklerini söylüyor. AK Parti kurmayları, "Meclis'te bekleyen binlerce dosya var. Bu fezlekeler geldiğinde onların arasında yer alacak. Eğer bir işlem yapılacaksa, hep birlikte ele alınmalı. Ancak seçim sonrasında söz konusu bakanlarla ilgili gerekirse bir soruşturma komisyonu kurulur ve konu buraya havale edilir" görüşünü dile getiriyor. Anayasa'nın 100'üncü maddesine göre; başbakan veya bakanlar hakkında, TBMM üye tamsayısının en az onda birinin (55 milletvekili) vereceği önerge ile soruşturma açılması istenebiliyor. nbsp;Meclis, bu talebi en geç 1 ay içinde görüşüp gizli oyla karara bağlayacak. Soruşturma açılmasına karar verilmesi halinde, Meclis'teki siyasi partilerin, güçleri oranında bildirecekleri üyeler ile 15 kişiden oluşacak bir komisyon kurulacak. Komisyon en fazla 4 ay içinde soruşturmayı tamamlayıp TBMM'ye sunacak. Ardından da Genel Kurul'da Yüce Divan'a sevke gerek olup olmadığı konusunda oylama yapılacak. nbsp;
Yücel KAYAOĞLU/TÜRKİYE GAZETESİ nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...