Barcelona'da 'Neymar transferi' krizi büyüyor

/ Kaynak: AA
Barcelona'da 'Neymar transferi' krizi büyüyor

SPOR Haberleri  / AA

La Liga ekiplerinden Barcelona'nın Brezilyalı oyuncusu Neymar'a ödediği bonservis bedeli, kulüpte kriz oluşturmaya devam ediyor.

Barcelona'da yönetime muhalif bir kulüp üyesinin, Neymar'ın transferinde kamuya açıklanandan daha fazla para ödenerek kulübün zarara uğratıldığına ilişkin ortaya attığı iddia ve yaptığı suç duyurusuyla ilgili kriz büyüdü. İspanyol basınında Brezilyalı yıldızın 95 milyon avroya mal olduğu yönündeki iddialara cevap veren Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell, ''Neymar 57,1 milyon avroya mal oldu, nokta'' diye konuştu. Barcelona Kulübü üyesi Jordi Cases tarafından yapılan suç duyurusununun kabul edilmesini ve bu konuda ifade vermek istediğini vurgulayan Rosell, Ulusal Mahkeme Yargıcı Pablo Ruz'a seslenerek, ''Tüm saygımla yargıçtan beni ifade vermesi için çağırmasını istiyorum'' dedi.
''Kulüp üyesine açıklama yapmaktansa yargıça ifade vermeyi mi tercih ediyorsunuz'' şeklindeki bir soruyu da yanıylayan Rosell, ''Yargıca istediğini ve gerekeni açıklayacağım. Saklanacak hiçbir şey yok. Bize değil ama taraflara karşı oluşturulan güvensizlik algısının bir an önce ortadan kalkması için yargıçtan bu süreci en kısa zamanda gerçekleştirmesini istiyorum. Bir kez daha söylüyorum. Neymar için 57,1 milyon avro ödedik'' cevabını verdi.
İspanyol basını ise Barcelona Başkanı Rosell'in sanık ya da şahit olarak sürece dahil edilip edilmeyeceğinin kesinlik kazanmadığını hatırlatarak, kulüp başkanını birçok soruyu cevapsız bırakmakla eleştirdi.
İspanya'nın El Mundo gazetesinde yayımlanan haberde, Barcelona yönetiminin Neymar'ın bonservis bedeli için açıkladığı 57 milyon avro yerine 95 milyon avro ödediği ve kazanılacak kupalara karşılık Neymar'a 10 milyon avroluk prim verileceği bilgisinin de medyadan saklandığı ileri sürülmüştü. İddiaya göre, Barcelona'nın, Neymar'ın transferi için Brezilyalı futbolcu ve babasının sahibi olduğu N amp;N şirketine 40 milyon avro, Santos kulübüne 17 milyon avro, Santoslu 3 futbolcuya 7,9 milyon avro, Neymar'ın iki arkadaşına 9 milyon avro, Neymar'ın ailesine 8,5 milyon avro, Neymar'ın babasına menajer komisyonu olarak futbolcunun geliri üzerinden yüzde 5'e denk gelen 2,6 milyon avro ve ilk transfer ücreti olarak 10 milyon avro ödendiği belirtilmişti.
Neymar ise geçtiğimiz hafta bir İspanyol gazetesine verdiği özel demeçte, transferinde yasa dışı hiçbir durum olmadığını ve içinin çok rahat olduğunu söylemişti.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...