Anadilde eğitim de teşvik alacak

Anadilde eğitim de teşvik alacak

EĞİTİM Haberleri

Dershanelerin dönüşümünde verilecek öğrenci başı 3 bin TL teşvikten, anadilde eğitim verecek özel okullar da yararlanacak.

Demokratikleşme paketinde yer alan özel okullarda anadilde eğitim verilmesi uygulamasına teşvik geliyor. Dershaneleri 1 Eylül 2015'e kadar özel okula dönüştürecek olan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda sadece dershaneden dönüşen özel okullara değil, 'haksızlık olmasın' diye bütün özel okullara öğrenci başına 3 bin lira teşvik verilmesini kararlaştırmıştı. Bakanlık şimdi de, Kürtçe, Çerkesçe, Boşnakça ve Gürcüce gibi dillerde eğitim verecek olan özel okulları da öğrenci başına 3 bin liralık teşvik kapsamına dahil edecek. nbsp;Bu sayede "Anadilde eğitim devlet okullarında verilsin. Kimse çocuğunu özel okula gönderemez" eleştirileri de son bulacak. Paket halen TBMM'de komisyon düzeyinde ele alınırken, anadilde eğitimin ilk uygulamasının 2014-2015 eğitim öğretim yılında başlayacağı ifade edildi. Uygulama kapsamında ilk aşamada yalnızca farklı dil ve lehçelerde özel liselerde eğitim yapılacak. nbsp;
Gökhan KAYA/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...