Nejat İşler'in Doktorundan en son açıklama!

/ Kaynak: AA
Nejat İşler'in Doktorundan en son açıklama!

MAGAZİN Haberleri  / AA

Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, sanatçı Nejat İşler'in sağlık durumunda son açıklamayı yaptı.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, Nejat İşler'in sağlık durumuyla ilgili, "Dün ve bu sabah görülen olumlu gelişmeler, tam iyileşmenin gerçekleşmesi konusundaki ümitlerimizi artırmaktadır" dedi. Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Nejat İşler'in sağlık durumunda, gerek laboratuvar gerekse klinik anlamda olumlu gelişmeler olduğunu bildirdi. Dolaşım ve solunum sistemleri ile böbreklere uygulanan yoğun bakıma özgü destek tedavilerinin sürdüğünü belirten Aksoy, açıklamasında, "Dün ve bu sabah görülen olumlu gelişmeler, tam iyileşmenin gerçekleşmesi konusundaki ümitlerimizi artırmaktadır. Ancak yoğun bakım servisinde tedavisi sürdürülen hastamızın hala kritik süreçte olduğu ve hayati riskinin ortadan kalkmadığını önemle belirtmek istiyoruz" ifadesini kullandı.
İşler'in karaciğer sirozu olduğuna yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığına değinen Aksoy, açıklamasında, "Hastamızda karaciğer sirozu yoktur" dedi. Öte yandan, Özcan Deniz, Burçin Birben ve Kaan Çakır da İşler ve ailesini hastaneye ziyaret etti. Özcan Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İşler'in sağlık durumunu merak edip geldiğini belirterek, "Çok değerlendirme yapacak kadar bilgi almadım. Sadece ailesi ile görüştüm. Zaten gerekli açıklamayı yapacaklar. İyi olduğunu ve tedaviye cevap verdiğini öğrendim. Bu da bizi mutlu etti. Kendisiyle bir yakınlığım yok ama çok merak ettiğim için geldim. Sanatçı arkadaşımız, genç bir arkadaşımız" diye konuştu.


Nejat'ın teşhisi septik şok
Oyuncu Nejat İşler'in yoğun bakıma girmesine neden olan septik şok tablosu; vücudun bir enfeksiyona karşı verdiği tepki nedeniyle, kendi dokularını ve organlarını yok etmeye çalışması olarak açıklanıyor. Septik şok öncesinde gelişen nbsp;sepsisin nbsp;kanser ve kalp krizinden bile daha fazla ölüme sebep olmasına rağmen az bilindiğini söyleyen Dr. Kadir Doğruer, "Septik şok, Sepsis sonrasında gelişir. Sepsis , trafik kazası, düşme, kalp krizi ya da ciddi büyük bir ameliyat gibi vücutta her hangi bir nedenle oluşan gerilim sonrasında gelişen, organizmada direnç mekanizmasının zayıflaması ve bunun üzerine eklenen enfeksiyonla tetiklenen olaylar zinciri neticesinde meydana gelen bir durumdur. nbsp;Enfeksiyona bağlı ölümün birincil nedenidir. Halk tarafından sıklıkla "kan zehirlenmesi" olarak bilinir. Solunumla, dolaşımla ve diğer sistemlerle başlayan yetmezlik, bütün organ sistemlerini etkileyerek, bu organ sistemlerinde bozulmaya, yetmezliğe ardından da ölüme sebebiyet vermektedir" dedi.Sepsisin temelinde enfeksiyon olduğunu söyleyen Dr. Doğruer, "Bence sepsisin çok görülmesinin en önemli nedenlerinden biri yanlış antibiyotik kullanımıdır" dedi.
Bodrum'daki hastanenin Başhekim Aydın Aksoy "Solunum ve dolaşım desteği sürerken, böbrek destek tedavisine de başlamıştır. Tedavi; yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, hemotoloji, göğüs hastalıları, genel cerrahi, kardiyoloji, gastroentroloji hekimlerimizin kontrolünde devam etmektedir" dedi. Sanatçının yakın dostu Dost Elver ise "Nejat'ın İstanbul'a taşınması riskli. Fakat kan değerleri normale yaklaştı. İyiye doğru gidiyor" dedi.





NEJAT İŞLER İÇİN KRİTİR SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Solunum yetmezliği şikayetiyle Bodrum'da yoğun bakıma alınan sanatçı Nejat İşler'in sağlık durumundaki kritik sürecin devam ettiği bildirildi. Yazılı bir açıklamayla "Nejat İşler'in yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü ve kritik sürecin devam ettiği" bilgisini aktaran Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, sanatçının durumu ile ilgili asılsız haberlere itibar edilmemesini isteyerek, "Gerekli açıklamalar hastanemizce yapılacaktır" dedi.(Ziyneti Kocabıyık/TÜRKİYE GAZETESİ)




MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...