Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uludere soruşturmasında takipsizliğe itiraz edildi

/ Kaynak: DHA
Uludere soruşturmasında takipsizliğe itiraz edildi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın Uludere'de 34 kişinin ölümüne ilişkin takipsizlik kararına avukatlar itiraz etti.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında hava operasyonu sırasında 34 kişinin ölümüyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın verdiği takipsizlik kararına, ölenlerin ailelerinin avukatlar tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde itiraz edildi. Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünün sınır kesimini 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçaklarının bombalaması sonucu yaşamını yitiren 34 kişi ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının bir süre önce verdiği takipsizlik kararına avukatlar tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesine itiraz edildi. İtiraz dilekçesi bugün Ankara'da ailelerin avukatları tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesine teslim edildi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, itirazı yaptıklarını ancak bir sonuç beklemediklerini ifade ederek, "Olayı Anayasa Mahkemesine taşımak için itirazı yapmak zorundaydık. İç hukuk yollarını tükettikten sonra bir sonuç alamaz isek dosyayı uluslararası hukuk alanına taşıyacağız" dedi.
Genelkurmay Başkanlığı Askeri savcılığı verdiği 16 sayfalık takipsizlik kararında, operasyonunun TBMM ve Bakanlar Kurulu kararlarının askere verdiği yetki kapsamında gerçekleştiği ve hava bombardımanı bitene kadar köyden hiç kimsenin askeri birimlere kaçakçılık yapıldığına dair bir haber verilmediği belirtilmişti. Kararda, İHA ile takip edilen ve sonradan kaçakçı olduğu anlaşılan grubu, bölücü terör örgütü mensubu olarak değerlendirme yapılırken, detayıyla açıklanan sebeplerle kaçınılmayacak bir hataya düşüldüğünü de vurgulamıştı.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...