KKTC üç kadın akademisyen için ağlıyor

KKTC üç kadın akademisyen için ağlıyor

DÜNYA Haberleri

KKTC, önceki akşam trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üç kadın öğretim görevlisinin şokunu yaşıyor.

Lefke Avrupa Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok, Figen Arkın ve Dilek Yılmaz dün okul bitiminden sonra aynı araçla Lefkoşa'daki evlerine giderken, feci kaza meydana geldi. Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Türkeli kavşağında meydana gelen kazada Candemir, Kozok ve Arkın yaşamlarını yitirirken, dört kişi yaralandı. Kaza Güzelyurt yönüne doğru seyreden Çiğdem Altınfincan'ın, yönetimindeki aracın direksiyon hakimiyetini kaybedip orta refüje geçmesi sonucu meydana geldi. Orta refüje sert bir şekilde giren araç, yükselerek önce içerisinde dört öğretmenin bulunduğu Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki aracın tavanına, ardından içerisinde aralarında sekiz yaşındaki bir çocuğunda bulunduğu üç kişinin olduğu araca çarptı. Meydana gelen zincirleme kaza nbsp;üç kişiyi hayattan koparırken, biri ağır dört kişinin yaralanmasına neden oldu.
DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ
Öğretim görevlisi üç genç kadının öldüğü, bir öğretmenin ise ağır yaralandığı kaza ise şöyle gerçekleşti; Yönetimindeki araç ile Güzelyurt'ta doğru seyreden Çiğdem Altınfincan, saat 17.40 sıralarında Türkeli kavşağını 400 metre kadar geçtikten sonra direksiyon hakimiyetini kaybedip orta refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle yükselen araç önce Güzelyurt'tan Lefkoşa'ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki arabanın tavanına, ardından yine aynı yöne aracıyla seyreden Naci Kanatlı'nın kullandığı aracın sol üst yan kısmına çarptı.
LAÜ YASTA…
KKTC'yi üzüntüye boğan trafik kazasında hayata veda eden Figen Arkın, Ayşe Hadımcı Candemir ve İmge Kozok'un LAÜ'de hazırlık sınıfı öğretim görevlilerinden olduğu öğrenildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...