Eşinden boşanan 3 bin kadının maaşı kesildi

/ Kaynak: DHA
Eşinden boşanan 3 bin kadının maaşı kesildi

Ekonomi Haberleri  / DHA

Babasının emekli maaşını alabilmek için eşinden boşanıp birlikte yaşamaya devam ettiği belirlenen 3 bin 214 kadının maaşı kesildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik denetim ekibi, 'SGK Alo 170' hattının yanında, kuruma sözlü ve yazılı olarak yapılan 10 bin 364 ihbarı değerlendirdi. Yapılan incelemelerde, 3 bin 214 kadının ölen babasının maaşını alabilmek için anlaşmalı boşanıp eşleriyle aynı evde yaşamaya devam ettiği saptandı. Devleti zarara uğrattığı belirlenen kadınların maaşları kesilirken, haklarında ise Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. SGK İl Müdürü Kamuran Öner, 3 bin 214 kişinin haksız yere maaş almasını önlerken bin 264 dosyanın inceleme aşamasında olduğunu söyledi. Böyle olumsuz bir tablonun Zonguldak'a yakışmadığını ifade eden Öner, şöyle konuştu: "Bu olumsuz tabloyu makul seviyelere çekmeye çalışıyoruz. Bunun denetimi tespiti gerçekten güç. Denetmen arkadaşlarımızın gerçekten zorlandığı ve done bulmakta güçlük çektiği şeyler. Ancak 2 yıl önce göreve geldiğimde, 'Zonguldak'a yakışmayan bu tabloyu ortadan kaldıracağız' demiştik. Şuanda diğer illerdeki seviyeye çektik. Amacımız hiçkimsenin hakkı olmayan parayı almasınının önüne geçmektir. Vatandaşlarımız bilmeli ki bu bir hak değil. Hak edilmeyen bir şeyin de alınması çok doğru değil. Vatandaşların bu konuda bize yardımcı olmaları lazım. Varsa böyle durumda olanlar, kendi istek ve iradeleriyle buna son vermelerini istiyoruz. Hedefimiz, anlaşmalı boşanma konusunu tamamen sonlandırmak. Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz."

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...