Siirt'teki küçük gelinin şüpheli ölümünde flaş gelişme

/ Kaynak: AA
Siirt'teki küçük gelinin şüpheli ölümünde flaş gelişme

YAŞAM Haberleri  / AA

12 yaşında evlendirilen ve evinde silahla vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki küçük gelin Kader Ertem'in şüpheli ölümünde flaş gelişme.

Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen ve evinde silahla vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in şüpheli ölümüne ilişkin Yapraktepe köyü muhtarı hakkında soruşturma başlatıldı.Siirt Valisi Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, Yapraktepe köyünde yaşanan olayla ilgili köy muhtarı Arif Kartal'ın yetkilileri bilgilendirmediği için görevini yerine getirmediğini belirtti.Çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmek için kurumların konuyla ilgili uyarıldığını ifade eden Aydın, "Küçük yaşta kızın evlendirildiğine ilişkin yetkilileri bilgilendirmediği gerekçesiyle Yapraktepe köyü muhtarı hakkında soruşturma başlattık. Ayrıca yaşanan hadiseyle ilgili bundan sonra resmi nikah olmadan küçük yaşta dini nikahı ile evliliklerle ilgili bilgi verilmesi konusunda tüm karakollar ve ilçe jandarma komutanları uyarıldı" dedi. Vali Aydın, Siirt'te daha önce gerçekleştirilen sempozyumlarda "küçük gelinler" sorununun ele alındığını kaydederek, şöyle dedi: "Küçük gelin hadiselerinin bir daha yaşanmaması için geniş çaplı çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde bu konuda kapsamlı bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Bu konularda köy muhtarının, öğretmenin ve bu işi yapan imam veya fahri imamın sorumluluğu vardır. Toplantıda bunları görüşeceğiz. Konunun üzerine giderek küçük yaşta evliliğin ve küçük gelin hadiselerinin önüne geçeceğiz."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...