Vatikan'da para aklama skandalı

Vatikan'da para aklama skandalı

DÜNYA Haberleri

Katolik din adamı, Vatikan bankası yoluyla milyonlarca avro aklamakla suçlandı.

İtalyan üst düzey din adamı Nunzio Scarano, Vatikan bankası yoluyla para aklama kla suçlandı. BBC'nin haberine göre, para aklamakla suçlanan Vatikan'ın eski hesap uzmanı, İtalyan din adamı Scarano ve diğer 2 kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Polis, bugün Scarano'nun Salerno'daki lüks dairesi dahil olmak üzere mülklerde ve banka hesaplarında yaklaşık 6,5 milyon avro ele geçirdi. Yetkililer, Scarano hakkındaki son suçlamanın, din adamının, Vatikan bankası yoluyla denizaşırı hesaplardan yeniden işleme soktuğu iddia edilen ''sahte bağışlarla'' bağlantılı olduğunu açıkladı. Savcılar, Scarano'yu, onlarca kişinin, Salerno'da solunum hastalığı nedeniyle ölmekte olanların bulunduğu bir eve bağışta bulunmalarını sağlamakla ve parayı, mülklerinden birinin kredisini ödemek için kullanmakla suçluyor.

Nunzio Scarano'nun, İtalya'ya yasadışı yollardan 20 milyon avro sokmaya çalışmak suçlamasından yargılandığı ve ev hapsinde tutulduğu biliniyor.

Papa Franciscus, geçen yıl bir dizi skandalın ardından Vatikan bankasının faaliyetlerinin gözden geçirilmesi için bir komisyon kurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...