Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul Ankara ve Hatay alarmda

İstanbul Ankara ve Hatay alarmda

GÜNDEM Haberleri

Cenevre-2 Konferansı'nı sabote etmek için Ankara, İstanbul ve Hatay'da IŞİD mensuplarınca bombalı saldırı ihbarı, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

İsviçre'nin Montrö kentinde bugün başlayacak Suriye konulu Cenevre-2 Konferansı'nı sabote etmek için Ankara, İstanbul ve Hatay'da El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensuplarınca bombalı intihar saldırısı düzenlenebileceği ihbarı, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. İstihbarat birimleri, IŞİD'e mensup 20 kişinin özellikle büyük oteller ile Suriye Ulusal Koalisyonu ve Özgür Suriye Ordusu üyelerinin bulunduğu ve toplantı yapacağı salonları hedef alacağı saldırılar planladığı istihbaratı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı bütün kentleri 'ivedi' koduyla uyardı. Konferansın gerçekleştirileceği 22- 24 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanan bombalı saldırılarla ilgili intihar eylemcilerinin öncelikli hedeflerinin bulunduğu belirtilen uyarıda, güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarılması, güvenlik güçlerinin bilgilendirilmesi istendi. Emniyet birimlerinin haber merkezlerinden bütün polis memurlarına telsizle anons geçildi. Öte yandan Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nda önceki gün bomba yüklü 2 aracın patlatılmasının ardından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı kapatıldı. Aynı şekilde Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı, Suriye tarafındaki çatışmalar sebebiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı. DHA

SINIRA TAKVİYE
Gelişmelerin ardından Suriye sınırına askeri sevkiyat yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...