Mesut Bakkal: 'Fener'i yendik yine yeneriz'

Mesut Bakkal: 'Fener'i yendik yine yeneriz'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'ye ligdeki ilk yenilgisini yaşatan Konyaspor'un yeni çalıştırıcısı Mesut Bakkal Türkiye'ye konuştu.

Belek'te yorucu bir gündü. Sabah antrenmanı, teorik çalışmalar, öğle yemeği ve Patrick Barclay'ın kaleminden çıkan "Great Man Fobulous Manager" başlıklı Sir Boby Robson'un hayatını anlatan kitaptan birkaç sayfa okuduktan sonra sözleştiğimiz saatte karşımıza geçti Mesut Bakkal. İngiliz futbolunun efsane teknik adamı yakından tanıdığım biriydi. Meraklandım ve sordum, "Robson portresinden neler çıkardınız?"Bir çırpıda, "Yaşanmış tecrübeler insana ışık tutuyorsa, hedefe giden yol kısalmış demektir" diye özetledi Mesut Hoca koca kitabı ve ekledi, "Keşkeler insana bir şeyler öğretmeli!" nbsp;
Belli ki etkilenmişti Robson'un hayatından Konyaspor'un hocası.
Etkilendiği bir başka isim daha vardı, biz de röportaja tam bu noktadan başladık. Mesut Hoca ile neler mi, konuştuk? Buyurun okumaya…

Yaptık yine yaparız
F.Bahçe ve Ersun Yanal'ı anlatırken gözlerinin içi parlıyordu. Yanal'a duyduğu hayranlığı "İnatçı, akılcı, sistemli, büyük hoca" diye özetledi Mesut Hoca. Haksız da sayılmazdı, ilk yarının en başarılı hocasıydı Yanal. Ligin ikinci yarısına F.Bahçe maçıyla başlayacaklarını hatırlattığımızda ise dudaklarını ısırdı ve "Zor maç. F.Bahçe çok güçlü, ilk yarıyı 8 puan önde bitirmeleri bunun göstergesi. İkinci yarıda bu farkı daha da açarlar. Sonuçta taş da düşse, ayı da çıksa bu ligde F.Bahçe şampiyon olur. Ama Fener'i Konya'da yendik Kadıköy'de de yeneriz" dedi.
Sonra, "Zor bir periyot bekliyor bizi" diye devam etti Bakkal, "İlk 3 maç; F.Bahçe, Sivas ve Kasımpaşa ile üçü de final gibi. Bu seriden çıkaracağımız puanlar ligi nerede bitireceğimizi gösterecek."

Konya Arena çıkış vermeyecek
gt; Mesut Bakkal Konyaspor'da nasıl bir gelecek planlıyor?
"Konya futbola ilgi duyan güzel bir şehir. 42 bin kişilik stadı, yeni ve tutkulu seyirci grubu var. Heyecan duyulan kaliteli bir takım olarak bize düşen, bu şehrin futbolunu markalaştırmak. Avrupa yarışına da katılan bir takım olabilmek. Tabii yükselen heyecan ve coşku ile birlikte her maçımızı dolu tribünler önünde oynamak. Konyaspor zaten kaliteli bir ekip; Gekas, Djalma, Tomas Borek, Ali Çamdalı, Erdal, Recep, Ergün, Hasan Kabze hepsi de hedefi olan oyuncular. Bunlara Alexander Hlep de katıldı, Arsenal ve Barcelona'da tecrübe kazanmış çok önemli bir oyuncu. Kısaca başlangıç olarak iyi yoldayız."

Uğur Tütüneker'e teşekkür
gt; Son iki maç 4 puan, bu başarının mimarı kim?
"Her halde Mesut Bakkal dememi beklemiyorsunuz. Elimde sihirli değnek yok ki, gelir gelmez biri deplasman iki maçta 4 gol atıp, 4 puan çıkaralım. Bu başarı tamamen benden önceki ekibindir. Ben tatlının üstüne şerbeti döken kişiyim. Şanslıyım. Uğur Tütüneker'e teşekkür borçluyum, bana çalışkan, kaliteli, yüksek karakterli bir takım bıraktığı için."

gt; Ligdeki son iki maç nasıl geçti?
"Kayserispor ile deplasmanda çetin bir karşılaşma yaptık, evimizde Eskişehirspor önünde coşkulu ve keyifli oynadık. Daha güzeli bu oyunu kültür haline getirip her maçta tekrarlayarak lig patenti alabilmek."

Kuyt özverili, Fernandes mızmız
"En beğendiğim oyuncu F.Bahçeli Kuyt, her maçı aynı özveri ve kalitede oynuyor. Ligin kasabı Alwes, çok sert. Bu ligde yıldız tartışmasız Drogba. En mızmız oyuncu ise Fernandes ama bende olsa vazgeçebilir miydim diye düşünüyorum. Ligin en artisti Burak desem Eboue, Eboue desem Burak alınır. Salih Uçan dünya yıldızı olabilecek kalite ama Ersun Hoca yeteri kadar süre vermediğine göre, kendini sorgulamalı."

Selçuk G.Saray'ın gizli gücü
gt; Ligin en özel oyuncusu?
nbsp;"Sneijder, Drogba, Melo ve Burak hepsi büyük oyuncular ama en özeli G.Saray'ın gizli gücü Selçuk İnan'dır. O hem ofansif, hem de savunmacı, futbolu yüreğiyle, tekniğiyle, ruhuyla oynuyor.
En beğendiğim kanat oyuncuları Gökhan Gönül ve Caner; ikisi de F.Bahçe'nin hücum gücünü öne çıkarıp, yüksek gol yüzdesiyle oynamasında başrol oyuncular."

Yönetim ne istediğini biliyor
gt; Bir yeniden yapılandırma modası başladı, Süper Lig'de bir takımı yeniden yapılandırmak nasıl bir şey?
"Bu kısa zamanda olacak şey değil. Yönetimimizin başarısını küçümsememeliyiz; onlar hem bugünü kurguluyor hem de yarını yapılandırıyor. Bir yandan 20 trilyon borç ödeyip bir lig yukarı çıkacak, diğer taraftan yeni ligde 20 puan toplayacaksınız, bu saygı duyulacak bir durum. Gençlere önem veriyorlar, mevcut kadroda Selim, Recep, Tolga, İshak, Ömer Ali gibi gençler var. Bunlara PAF'tan Ömer, Yunus, Ahmet ve Sabri'yi de dahil ettik. Konya Şeker de pilot takımımız. Yarınımız parlak."

nbsp;Mesut Bakkal: 'Fener'i yendik yine yeneriz'
Konyaspor'un çiçeği burnunda hocası Mesut Bakkal, yazarımız Hasan Sarıçiçek'e konuştu

BİR KELİME, BİR CEVAP
Futbol: Tutku. nbsp;
Brezilya: İyi ki var.
Gol: Bir olsun bizim olsun.
Zafer: Türk Milli Takımı antrenörü olduğum günden beri en büyüğü hayallerimi süslüyor.
Ego: Çoğu zarar, azı karar, kontrolü şart.
Para: Napolyon, varlığı da yokluğu da dert.
Güç: İrade.
Norm: Adalet.

Hasan SARIÇİÇEK

FOTOĞRAFLAR: nbsp;ALİ YEDEK
TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...