Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama ve Putin'den telefonda Suriye-İran zirvesi

Obama ve Putin'den telefonda Suriye-İran zirvesi

DÜNYA Haberleri

Suriye'deki iç savaşı durdurmayı amaçlayan Cenevre 2 Konferansı öncesi ABD Başkanı Obama ile Rusya Devlet Başkanı Putin bir telefon görüşmesi yaptı.

Suriye'deki iç savaşı durdurmayı amaçlayan Cenevre 2 Konferansı öncesi ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cenevre-2 Konferansı'nın hazırlıkları, Suriye'deki kimyasal silahların yok edilmesine yönelik yürütülen uluslararası program dahil Suriye'deki durumu ele aldıkları belirtildi. Obama-Putin görüşmesinde, İran'ın nükleer programı ve bu hafta Ortak Eylem Planı'nın uygulanmaya başlaması da ele alındı. Obama-Putin görüşmesinin bir diğer önemli maddesi ise Soçi Kış Olimpiyataları oldu. Obama, Soçi Kış Olimpiyatları'nın güvenliği için Putin'e tam destek önerisinde bulundu. İki lider, ikili ticaret ve yatırımları artırmaya yönelik somut adımlar üzerinde çalışmada mutabık kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...