Topbaş: İstanbul bütün Türkiye'nin yüzakıdır

Topbaş: İstanbul bütün Türkiye'nin yüzakıdır

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak üzere İsviçre'nin Davos kasabasına gitti.

nbsp;Aldığı davet üzerine Davos'a gittiğini belirten nbsp;İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Davos'ta Uluslararası İş Konseyi Özel Oturumu'na katılacağını, Dünya nbsp;Ekonomik Forumu'nda devlet ve hükümet yetkililerinin yanı sıra uluslararası iş çevreleri ile temaslarda bulunacağını bildirdi. Dünyada ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığı bir süreçten geçildiğini belirten Topbaş, İstanbul'un, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve bu yüzden ilgi odağı konumunda olduğunu vurguladı. nbsp;Küresel ölçekteki yatırımcılar açısından İstanbul'un gelecek vaat eden bir merkez olarak dikkati çektiğini dile getiren Topbaş, "Dünyada yükselmekte olan 'Yeni Ekonomi' olgusunu hissediyoruz ve bütün yatırımlarımızı bu gerçeğe göre planlıyoruz. Biliyoruz ki bu yaklaşım İstanbul'u belli başlı sektörlerin nabız atışlarının yoğunlaştığı küresel ekonominin yeni odak şehirlerinden biri haline getirecek. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olarak Davos'taki temaslarımız sırasında Türkiye'nin tezlerini muhataplarımıza etkili şekilde iletmeyi hedeflemekle birlikte özellikle iş çevreleri nezdindeki 'İstanbul algısını' gözlemlemeyi de önemsiyoruz" diye konuştu. nbsp;
Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Başkanı olarak, dünya çapında yerel yönetimlerin sesini küresel platformlarda duyurmak gibi bir misyonu bulunduğunu dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...