Dünyanın en zengin insanından 'fakirlik' açıklaması

Dünyanın en zengin insanından 'fakirlik' açıklaması

Ekonomi Haberleri

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, eşi Melinda Gates ile birlikte kaleme aldığı raporda 2035 yılında dünyada neredeyse hiç fakir ülke kalmayacağını öngördü.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, eşi Melinda Gates ile birlikte kaleme aldığı raporda 2035 yılına gelindiğinde dünyada neredeyse hiç fakir ülke kalmayacağını öngördü. Yazılım devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten dünyanın geleceğine ilişkin iyimser bir öngörü geldi. Eşi Melinda Gates ile 25 sayfalık bir rapor kaleme alan Gates, 2035 yılında gelindiğinde Dünya Bankası sınıflandırmasına göre neredeyse hiç fakir ülke kalmayacağını söyledi. "Fakir ülkeler hep fakir kalmaya mahkum değil. Gelişen ülke diye adlandırılanların bir kısmı zaten gelişti bile" şeklinde konuşan Gates, 2035'te bütün ülkelerin en az "orta az gelirli" durumda olacağını öngördü.

'AŞIRI YOKSULLUK YARIYA İNDİ'
"Dünya neredeyse her bakımdan, hiç olmadığı kadar iyi durumda" şeklinde konuşan Gates, "İnsanlar daha uzun ve sağlıklı hayatlar yaşıyor. Aşırı yoksulluk 25 yıl öncesine göre yarıya inmiş durumda. Çocuk ölümleri azalıyor. Daha önce yardıma muhtaç olan pek çok ülke ise şimdi kendi kendine yetebiliyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...