Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşilçam filmleri Bakanlığa emanet!

/ Kaynak: AA
Yeşilçam filmleri Bakanlığa emanet!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, filmleri gerekli teknolojiye ve fiziksel şartlara sahip ulusal film arşivinde saklayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in ulusal sinema belleğinin korunmasına yönelik talimatı üzerine çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, Sinema Genel Müdürlüğü, sağlıklı bir film arşivi oluşturabilmek için yapımcı ve yönetmenlere "filmlerinizi getirin biz saklayalım" çağrısında bulundu. nbsp;
Yapımcı ve yönetmenlerin olumlu karşıladığı çağrıya ilk kulak veren yapımcı Sinan Çetin oldu. Bakanlığın arşiv çalışmasından memnuniyet duyduğunu belirten Çetin, elindeki filmleri Kültür ve Turizm Bakanlığına vereceğini bildirdi.
Film Sanayi ve Tüm Sanatçıları Güçlendirme Vakfı (FİLMSAN) da ellerindeki filmleri sinema arşivine göndermek için bakanlığa başvuruda bulundu. FİLMSAN, envanter çalışmasının ardından elindeki filmleri bakanlık arşivine yollayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...