Binali Yıldırım: "Başsavcı CHP'den vekil olmaya heveslenmiş"

/ Kaynak: AA
Binali Yıldırım: "Başsavcı CHP'den vekil olmaya heveslenmiş"

Politika Haberleri  / AA

AK Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı arasında iddia edilen görüşmeyle ilgili konuştu.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 15 aylık torunuyla kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Binali Yıldırım, seçim çalışmalarının gayet iyi gittiğini belirterek, "İzmirliler nereye gitsek bize ilgi gösteriyorlar, sıcak bir şekilde karşılıyorlar. Bundan iyisi can sağlığı. Bu ilgi 30 Mart'ta sandığa yansırsa biz İzmir'de ekibimizle birlikte sorumluluk almaya hazırız" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında kendisini takip eden basın mensuplarıyla Bornova ilçesinde kahvaltıda bir araya gelen Yıldırım, buluşmaya 15 aylık torunu Ali Köylübay'ı da getirdi. Torununu kucağına alan ve ona kahvaltı yaptıran Yıldırım, sabahları torununun kendisini kaldırdığını, günün bütün yorgunluğun ve stresini üzerinden aldığını belirtti.

Yıldırım, gazetecilerin yoğun ilgisinden ve fotoğraf makinesi flaşlarından şaşıran torununa, "Dikkat et bunlar gazeteci" dedi. Torununa kahvaltı yaptırmaya çalışırken kendisi yeme imkanı bulamayan Yıldırım daha sonra Ali Köylübay'ı bir gazeteciye verdikten sonra kahvaltısını yapabildi.

Kahvaltı sonrasında basın mensuplarıyla sohbet eden Yıldırım, daha yolun başında olduklarını, çalışmaların gayet iyi gittiğini belirterek, "Ben memnunum. İzmirliler nereye gitsek bize ilgi gösteriyorlar sıcak bir şekilde karşılıyorlar. Bundan iyisi can sağlığı. Bu ilgi 30 Mart'ta sandığa yansırsa biz İzmir'de ekibimizle birlikte sorumluluk almaya hazırız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yüzde 60 oy hedeflediğinin sorulması üzerine Yıldırım, "Onun hedefini biz yakalayamayız. Bize yüzde 50 yeter. İkisini toplasak yüzde 110 ediyor o da fazla geliyor. Nasıl yapacağız. Birinden biri fedakarlık yapacak. Onun biraz daha cömert olması lazım. İzmir ona yüzde 56 verdi. Ne geri verdiğini İzmirli sorması lazım. Yüzde 56'nın hesabını herhalde verecektir İzmirlilere" dedi.

- "Olmayan metronun kararı çıkmaz ki"
Kocaoğlu'nun metroyla ilgili Bakanlığa 3 projenin sunulduğu, birinin onay aldığı yönündeki söylemlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Olmayan metronun kararı çıkmaz ki. Proje yok. Projesi olmayan bir metro hattını yatırıma alması düşünülemez. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2006'dan beriki sitesine girerseniz o metro hatlarının hep gündemde olduğunu görürüz. Bizden talep yapıldığında gördük ki projeler yok. Eğer varsa bize vermediler o da ayrı bir konu" diye konuştu.

Bakanlığın müsaade etmemesi halinde Kocaoğlu'nun bu projeleri kendilerinin yapabileceği yönündeki sözlerine ise Yıldırım, "Yapabilirdi. Önünde duran yok. Yapsın. Öyle bir şartta yok. İster belediye, ister Bakanlık yapar. Biz 'Sen yapamazsın' diye bir şey de söylemeyiz. Yapmak istiyorsa yapsın. Önce Üçyol-Üçkuyular hattını bitirsin, ondan sonra diğerine başlasın" diye konuştu.

- "Tramvay projesine sıcak bakmıyorum"
Yıldırım İzmir'deki tramvay projeleriyle ilgili de tramvayların İzmir kamuoyunda yeterince tartışıldığını düşünmediğini, sahile paral taşımacılığın şehri ikiye böldüğünü ifade etti.

Yıldırım, "Sahille şehrin arasındaki bağı daha da fazla keseceğini düşünüyorum. Tramvay projesine sıcak bakmıyorum" dedi.

Seçimlerin bütün partiler arasında geçeceğini dile getiren Yıldırım, "Kimse kimseyi dışarıda bırakmıyor. Herkes derdini anlatacak, söyleyeceğini söyleyecek. Hangi partiye oy vereceğine İzmirli hemşehrilerimiz karar verecek" dedi.

- "İzmir'de yağmur yağacak diye herkes korkuyor"
Gittikleri yerlerde vatandaşların hizmet, ilgi istediğini, belediyeye gidince işinin görülmesini, insanca muamele yapılmasını istediğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Seçmen, bahaneler üretilmeden, yokuşa sürülmeden işinin yapılmasını istiyor. Seçmen İzmir'in artık kangren haline gelmiş sorunlarının çözülmesini istiyor. Ulaşımla ilgili sorunların çözülmesini istiyor. Altyapı yetersizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor. İzmir'de yağmur yağacak diye herkes korkuyor ama yağmur yağmasın da etrafı seller götürmesin. Bunların artık bu devirde yaşanmamasını istiyor. Seçmen belediyeyle olan ihtilafların ortadan kalkmasını, imar sorunlarının çözülmesini istiyor. Belediyeyle barışmak istiyor."

İzmir'le ilgili projeleri ilerleyen günlerde teker teker açıklayacaklarını kaydeden Yıldırım, adaylarla ilgili herhangi bir değişikliğe gitmelerinin de söz konusu olmadığını vurguladı.

Yıldırım birbirini tamamlayan güzel bir ekip oluşturduklarını, İzmir'e bu ekiple hizmet etmeye talip olduklarını belirterek, "İzmirlilerin bizim kadrolarımıza şans vereceğini düşünüyoruz, buna inanıyoruz. Kendimizi iyi hazırladık. Bütün detayları çalıştık. Mazeret değil hizmet üreteceğiz. İzmirliler merak etmesin kenti 2020'lere taşıyacak kadrolar hizmete hazırdır, emirlerine hazırdır" diye konuştu.

Yıldırım, Urla, Güzelbahçe ve Karşıyaka adaylarının da en geç cuma günü açıklanacağını dile getirdi.

Aziz Kocaoğlu'nun "İzmirliyiz yaparız" reklam afişlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Yer kalsa biz de bir şeyler yazacağız ama yerleri kapattılar. Belediye olmanın avantajı var. Her yeri istediği gibi kullanıyor. Bir iki ay daha kullansın bakalım. Biz de millete anlatacağız" dedi.

Yıldırım, başka bir soru üzerine İl Özel İdaresi'nin mallarının devletin malı olduğunu, bunların nereye tahsis edileceğinin kanunda açıkça belirtildiğini, oluşturulacak komisyonun bunun kararını vereceğini belirtti.

Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı arasında iddia edilen konuşmayla ilgili olarak, "Öyle anlaşılıyor ki sayın başsavcı, CHP'den milletvekili olmaya heveslenmiş" dedi. nbsp; Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı arasında geçtiği iddia edilen görüşmeyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bizimle bir alakası var mı arkadaşlar? Yani iki kişi arasındaki konuşmanın bence bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması etik bir şey değildir. Konuşmanın içeriği ayrı bir şey. Yargı mensubunun bu konularda dikkat etmesi icap eder. İçerikle ilgili değerlendiremem. Ne konuşulduğunu bilmiyorum. Bir tarafın ifadesiyle hüküm vermek doğru değil. İki kişi konuşmuş, bir kişi iddiada bulunmuş, öbürünün ne dediğini bilmiyoruz. Onun için bir şey dememiz doğru değil.

Yargı mensuplarının, hele hele savcıların görevi iddiaları, suçlamaları değerlendirmektir. Başkalarını suçlamak değil. Bir suç varsa gideceği yer yargıdır, siyasi parti merkezi olmamalıdır diye düşünüyorum, bir vatandaş olarak. Bu da yargıyla ilgili sorunun hangi boyuta eriştiğinin gösteren güzel bir örnektir. Öyle anlaşılıyor ki sayın başsavcı, CHP'den milletvekili olmaya heveslenmiş.

Müsteşar her zaman camiasında bulunan mensuplarıyla görüşür. Müdahale etmiş midir, etmemiş midir o bizim malumumuzda olan konu değil. Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın yargı camiasıyla görüşmesinden daha doğal bir şey olamaz."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...