Başbakanlık'taki böcek kriptolu çıktı

Başbakanlık'taki böcek kriptolu çıktı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın makam odasında bulunan böceğin kriptolu olduğu,sinyal aparatının Başbakanlık'ın karşısındaki Yargıtay binasında bulunduğu iddia edildi.

Başbakan Erdoğan 'ın makam odasında bulunan dinleme cihazı yla ilgili yürütülen araştırmada sona gelindi. Başbakanlık'ta bulunan dinleme cihazının kriptolu olduğu, dinleme sinyallerini yansıtan aparatın ise Başbakanlık'ın hemen karşısındaki Yargıtay'da bulunduğu iddia edildi. MİT tarafından bulunan ve incelenen dinleme cihazının, farklı frekanslardan takip edilmesini önlemek amacıyla kripto sistemiyle çalıştığı tespit edildi. Cihazın, bulunduğu ortamdaki sesleri, bir yansıtıcı aracılığıyla farklı bir noktaya ilettiği belirlendi.

Yapılan incelemede, yansıtıcının ise Başbakan'ın makam odasının hemen karşısındaki Yargıtay binasında bulunduğu, Başbakan'ın odasındaki sinyallerin yansıtıcı aracılığıyla ana belleğe aktarıldığı anlaşıldı. Ancak, yansıtıcıdan gönderilen ses sinyallerinin yönlendiği son noktanın tespit edilemediği bildirildi.

Sözkonusu dinleme cihazının 2010 yılından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nce alınan cihazlarla benzerlik taşıdığı iddia edildi. Başbakan'ın evi, eski başbakanlık binasında ve Meclis'teki makam odalarında bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili rapor, önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'a sunulacak. (Kaynak: Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...