Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yardımcısı İşler: 'Herkes herkesi dinliyor'

Başbakan Yardımcısı İşler: 'Herkes herkesi dinliyor'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, telefon dinlemeleriyle ilgili, ''Dinlendiğimi biliyorum. Yapacak bir şey yok. Herkes herkesi dinliyor'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yasal olmayan telefon dinlemeleriyle ilgili olarak ''Dinlendiğimi biliyorum. Ama duymuş değilim. Telefonda da pek çok şeyi konuşmak durumundasınız. Yapacak bir şey yok. Teknoloji çok ilerledi, herkes herkesi dinliyor'' dedi. Habertürk'e konuşan İşler, dinleme iddiaları ile ilgili de konuştu. İşler, "Başbakanımız da söyledi. İddia olduğu için bir şey söylemem doğru olmaz. Dinlendiğimi biliyorum. Ama duymuş değilim. Telefonda da pek çok şeyi konuşmak durumundasınız. Yapacak bir şey yok. Çalışma yok ama belki şartlar gerektirirse dinleme ile ilgili hükümet çalışma yapabilir. Çalışma da yapsanız dinlemeler önlenemez. Teknoloji çok ilerledi, herkes herkesi dinliyor" dedi.

İşte İşler'in gündeme dair diğer değerlendirmeleri:

ADANA'DA DURDURULAN TIRLAR
Neden şimdi. 2011'den beri Suriye'de süren bir kriz var. 2011 yılından beri yardımlar, TIR'lar gidiyor. O TIR'lar niçin şimdi durduruluyor? Operasyonlar Türkiye'de kriz çıkarmaya yönelik operasyonlardır. Ülkede siyasi kriz çıkarmak isteyenler şimdi yeni kriz çıkarmak istiyorlar. Gerek Gezi olayları, gerek 17 Aralık operasyonlarının görülen hedefi Başbakanımız ve hükümetimizdir. Bir takım odaklar talimatlar veriliyor belli yerlerden düğmeye basılıyor. Hükümeti nasıl sıkıntıya sokabiliriz diye bakıyorlar. Son yaşanan olaylarda şunu gördük. Operasyonlara rağmen ekonomimiz sağlam ayakta duruyor. Türkiye'de en büyük kriz muhalefetin kendi içinde. Bugün başka yarın başka konuşan, delilsiz konuşan muhalefet var. TIR olaylarından sonra CHP, MİT'i silah kaçakçılığı ile suçladı. MİT'in görevleri açık. Zamanlama önemli. Bu zamanlamayı halkımızın okuduğunu düşünüyorum.

SURİYE'DEN GELEN FOTOĞRAFLAR
Suriye politikamızın ne kadar doğru olduğu tescil edilmiş oldu. Bu çıkan fotoğraflar resmen soykırım. Esed rejiminin yaptığı zulüm Bosna'yı da, Hitleri de unutturacak. Biz yaşanan trajediye karşı mazlum Suriye halkının yanında olduk. Geçmişte iyi ilişki kurduğumuz Esad'a tavsiyelerde bulunduk. Suriye halkını kardeş kabul ediyoruz.
CHP'den heyetler gitti. Esad'la fotoğraflar çekildiler dün dikkat ettiyseniz CHP'nin grup toplantısı vardı. Kılıçdaroğlu bu konuda tek kelime etti mi? Bu konu üzeri örtülebilir konu değildir. Suriye konusunda doğru bulduğumuz politikaları paylaşıyoruz.

YASAL OLMAYAN DİNLEMELER
Başbakanımız da söyledi. İddia olduğu için bir şey söylemem doğru olmaz. Dinlendiğimi biliyorum. Ama duymuş değilim. Telefonda da pek çok şeyi konuşmak durumundasınız. Yapacak bir şey yok. Çalışma yok ama belki şartlar gerektirirse dinleme ile ilgili hükümet çalışma yapabilir. Çalışma da yapsanız dinlemeler önlenemez. Teknoloji çok ilerledi herkes herkesi dinliyor. Kararın çıkması bekleniyor.

GÜLEN'İN SÖZLERİ
Biz demokratik ilerlemeler konusunda adımlar atıyoruz. Demokratikleşme paketi Meclis'te. Demokratik açılım sürüyor. Belki ileride demokratikleşme paketleri gelecek. Fethullah Gülen'in değindiği konu olan demokratikleşmeden vazgeçilmesi ifadesi doğru değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...