Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO Askeri Komitesi toplandı

/ Kaynak: AA
NATO Askeri Komitesi toplandı

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO'nun en yüksek askeri karar organı olan Askeri Komite'nin 170. oturumu, genelkurmay başkanları düzeyinde Brüksel'de toplandı.

Askeri Komite Başkanı General Knud Bartels, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, önümüzdeki bir yıl içinde yaşanacak bir dizi gelişmenin, NATO'nun askeri yapısının kapasitesi ve etkisi açısından belirleyici olacağını söyledi. "NATO Kuvvetleri 2020" şartlarının belirlenmesi gerekir. Özellikle Afganistan'da NATO'nun üstlendiği görevde yıl sonunda yapılacak değişikliğe dikkati çeken Bartels, 2014'ün NATO'nun dönüşümü açısından somut ilerleme sağlanan bir yıl olması, bu sayede de "NATO Kuvvetleri 2020" şartlarının belirlenebilmesinin gerektiğini ifade etti. "NATO Kuvvetleri 2020" hedefine göre, NATO'ya bağlı güçlerin modern, birbirine sıkı şekilde bağlı, gerekli ekipmana sahip, eğitilmiş, talimli olması ve ortaklarla birlikte her türlü koşulda görev yapabilir nitelikte olması planlanıyor. Eylül'de Galler'de yapılacak olan NATO Zirvesi'nin, hedeflenen dönüşüm açısından katalizör görevi yapacağını vurgulayan Bartels, Askeri Komite'nin rolünün siyasilere zamanlı, amaca uygun, konsensüs temelli görüş bildirmek olduğunun altını çizdi. nbsp;

Toplantı 2 gün sürecek

Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in temsil ettiği iki günlük toplantılarda, 2014 sonrası Afganistan'da devreye girecek Kararlı Destek'in de dahil olduğu NATO operasyonları, dönüşüm süreci ve başta Akdeniz Diyaloğu olmak üzere ortaklıklara odaklanılacak. nbsp;
Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) General Philip Breedlove'dan brifing alacak olan Askeri Komite üyeleri, Rusya Genelkurmay Başkanı General Valeri Gerasimov ile bir araya gelecek.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...