Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aziz Yıldırım'ın avukatı; 'UEFA'nın kararını...'

Aziz Yıldırım'ın avukatı; 'UEFA'nın kararını...'

SPOR Haberleri

Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede, 'Bu karar UEFA'nın kişiler hakkında vereceği kararı etkileyebilir' dedi.

Yargıtay'ın şike kararlarını açıklamasının yankıları devam ediyor. Karar iç hukuku ilgilendirdiği kadar UEFA'nın kişiler hakkında vereceği kararı da ilgilendirebilir. UEFA Disiplin Kurulu şike davasında Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında karar verirken kişiler hakkında karar vermemişti. Bu isimlerden biri de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu. UEFA kişiler hakkında karar vermek için isimler hakkında müfettişten gelecek ek rapor sonrası ek savunma da talep edip karar vereceğini açıklamıştı.
YARGITAY KARARLARI SÜRECE ETKİ EDER Mİ?
Yargıtay'ın 17 Ocak'ta verdiği kararın ardından UEFA'nın kişiler hakkında karar verip vermeyeceği merak konusu oldu. Hatta bazı iddialara göre UEFA, TFF'den Yargıtay'ın verdiği kararı talep etti. TFF bu konuda bir talebin gelmediğini belirterek iddialar doğru değil dedi. TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, "UEFA'dan bize böyle bir talep gelmedi. Zaten bu saklanacak bir durum değil. UEFA bu tip kararları bizden dönem dönem talep etti. Biz de çevirisini yaparak yolladık. Böyle bir talep gelirse çevirisini yaptırır ve yollarız" dedi.
"UEFA'NIN KARARINI ETKİLEYEBİLİR"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Avukatı Şeref Dede ise Yargıtay'ın kararı UEFA'nın vereceği kararı etkiler mi sorusu üzerine "UEFA duruşmalarında yer almadım. UEFA ek delil talebiyle kişiler hakkındaki kararı vermedi. Yargıtay'ın bu kararı UEFA'nın kişiler hakkında vereceği kararı hızlandırabilir, etkileyebilir" dedi.
ERTELEME TALEBİ VAR MI?
Dede, Yargıtay'ın kararı sonrası Aziz Yıldırım'ın cezasının infazı için en az 1 aylık bir süre öngördüklerini ifade ederek cezanın infazı için kişilerin 6 ay erteleme talebi olabileceğini belirtti. Dede, Aziz Yıldırım'ın böyle bir talebi olup olmayacağınaysa henüz karar verilmediğini sözlerine ekledi. (Kaynak: Radyospor)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...