Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ölmek üzere bulunan yaşlı çifte sıcak yuva

/ Kaynak: DHA
Ölmek üzere bulunan yaşlı çifte sıcak yuva

YAŞAM Haberleri  / DHA

Muğla'da bir barakada ölmek üzere bulunan yaşlı çift, sıcak yuvaya kavuştu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde, kedi, köpek ve tavuklarıyla yaşadıkları barakada açlık ve bakımsızlıktan ölmek üzereyken bulunan 78 yaşındaki İbrahim Cümert ve 80 yaşındaki Sabahat Cümert çifti, Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından huzurevine yerleştirildi.Yalıkavak Beldesi, Gökçebel Mahallesi'ndeki lüks villalar arasındaki arsada teneke ve tahta parçalarından yapılmış barakada yaşayan İbrahim-Sabahat Cümert çiftinin iki gündür ortalıkta görünmemesi ve barakalarından hiç çıkmaması üzerine şüphelenen çevredekiler durumu, Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğü ve Yalıkavak Belediyesi'ne bildirdi. Bunun üzerine Yalıkavak Belediyesi Zabıta ekipleri, Gökçebel Mahallesi Muhtarı İbrahim Bayır ve Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal hizmet uzmanı Cihan Aslan ile 112 Acil Servis çalışanlarından oluşan bir ekip, dün Cümert çiftinin yaşadığı barakaya gitti. Kötü kokuların geldiği barakaya güçlükle giren yardım ekibi, hiçbir sosyal güvenceleri bulunmayan Cümert çiftini açlık ve bakımsızlıktan bitkin halde buldu. İçinde bulundukları durum nedeniyle görme bozukluğu yaşayan ve yerlerinden kımıldayamayacak halde oldukları için tuvalet ihtiyaçlarını bile bulundukları yerde gideren çift, güçlükle ikna edilerek, evden sedyeyle çıkartıldı.
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN
İki kızları ve diğer akrabalarının kendilerine bakmadığını ileri süren Cümert Çifti, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gerekli tedavileri yapılan yaşlı çift, bu sabah Kaymakamlık tarafından görevlendirilen Yalıkavak Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Osman Gökmen tarafından alınıp, Muğla Huzurevi'ne yerleştirildi. nbsp;
Sağlıksız koşullarda hayatını sürdüren İbrahim-Sabahat Cümert çiftinin yaşamlarına polis ve savcının talimatıyla müdahale edip, devlet korumasına aldıklarını belirten Gökmen, "Kendilerini o sefaletten kurtardık. Bu soğuk havalarda kaldıkları barakada daha fazla yaşamaları mümkün değildi. Bundan böyle yaşamalarını Muğla Huzurevi'nde sürdürecekler" dedi.
Ölmek üzere bulunan yaşlı çifte sıcak yuva

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...