ABD'de soğuktan Apple binasının camları çatladı

ABD'de soğuktan Apple binasının camları çatladı

DÜNYA Haberleri

Yeni yoğun kar yağışı ve soğuk hava sistemi sebebiyle ABD'de 'kar fırtınası' alarmı verildi. Soğuk yüzünden Apple binasının camları çatladı.

Yeni yıla Herkül kar fırtınası ve Kutup girdabı soğuklarının etkisinde giren, olumsuz hava koşulları nedeniyle 40'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği ABD'de bu kez de Kanada'dan gelen yeni yoğun kar yağışı ve soğuk hava sistemi etkili oluyor. ABD'de çıkan yeni fırtına Washington'dan New England'a kadar uzandı ve 'kar fırtınası' alarmı verildi. Olumsuz hava koşulları Washington ve New York'ta da hayatı olumsuz etkiledi. Chicago'da etkili olan soğuk rüzgar nedeniyle hava sıcaklığı -28 dereceye kadar düştü.

Kar kalınlığının Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'ında 18 santimetreye, Philadelphia Uluslararası Havalimanı'nda ise 28 santimetreye ulaştığı bildirildi. Canlı olarak hava trafiğini izleyen FlightAware adlı web sitesine göre dün ABD'de New York, Philadelphia ve Washington'da yaklaşık 3 bin uçuş iptal edildi. nbsp;Washington, Virginia ve Maryland gibi eyaletlerde okullar salı gecesinden tatil edildi.

Kara, deniz ve tren yolu ulaşımını da felce uğratan soğuk hava sistemi nedeniyle tren seferlerinde yüzlerce gecikme ve iptaller yaşandı. Metro ve şehir içi otobüs ulaşımını da etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle otobüs duraklarında uzun kuyruklar meydana geldi. Soğuk hava sistemi kara yollarında da çok sayıda kazaya sebebiyet verdi.

Salı günü 25 santimetrelik karın yollardan temizlenmesi için New York'ta bin 700'den fazla kar küreme aracı devreye sokuldu. Kar kalınlığının 35 santimetreye ulaşması beklenen New York'un yeni Belediye Başkanı Bill de Blasio, insanlara evde kalmaları konusunda uyarı yaparak, sokakların görevliler tarafından açılacağını söyledi.

Birçok eyalette de nbsp;kamu kurumları ve okullar tatil edilirken, yetkililer vatandaşlara gerekmedikçe dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu. Federal kurumlar iki saat gecikmeli olarak açılırken, çalışanlara programsız olarak izin hakkı verildi ve evlerinden çalışabilecek olanlara işe gelmemeleri söylendi. Adliyelerdeki davalar da ertelendi.

Yarın öğleden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilen soğuk hava sisteminin hava sıcaklığını yer yer eksi 40 dereceye kadar düşürmesi ve kar yağışını etkileyen rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Bu arada soğuk ve fırtına yüzünden Apple binasının camları çatladı.
ABD'de soğuktan Apple binasının camları çatladıABD'de soğuktan Apple binasının camları çatladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...