Bozdağ'dan mazbata töreninde 'bağımsızlık' vurgusu

Bozdağ'dan mazbata töreninde 'bağımsızlık' vurgusu

Politika Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ mazbata töreninde konuştu. Bozdağ, törende yargı mensuplarına seslendi, bağımsızlık vurgusu yaptı.

16 Aralık 2013'te Yargıtay'a 17, Danıştay'a 6 yeni üye seçilmişti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yeni üyeler için mazbata töreni düzenledi. Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bekir Bozdağ, törende yargı mensuplarına seslendi, bağımsızlık vurgusu yaptı. "Hakim ve savcının temel sorumluluğu devleti korumak, devlet fikri ile ilgili bireysel veya toplumsal herhangi bir çıkarı gözetmek değildir. Esas görev tarafsız ve bağımsız bir pozisyonda durarak hukuku korumak hakkı gözetmek adaleti teslim etmektir" Güçlü devlet olmada adaletin önemine dikkat çeken Bozdağ, "Adaletin güçlü olduğu yerde devlet de güçlüdür insan da güçlüdür her şey daha güçlüdür. Bunun sağlanabilmesinin ön koşulu da yargının görevini kendi doğal sınırları içinde yapması, işlemesi ve işletilmesidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...