Bakan açıkladı.. 14 Şubat'ta şirketiniz elinizden gidebilir

/ Kaynak: CHA
Bakan açıkladı.. 14 Şubat'ta şirketiniz elinizden gidebilir

Ekonomi Haberleri  / CHA

Bakan Yazıcı, limited ve anonim şirketlerin 14 Şubat'a kadar sermayelerini artırma zorunluluğu olduğunu, yoksa şirketlerin münfesih sayılacağını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı düzenlediği basın toplantısında, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre limited ve anonim şirketlerin asgari sermaye tutarlarının yükseltildiğini, mevcut şirketlerin bu asgari tutarların altında sermayesi bulunanlarının 14 Şubat'a kadar sermayelerini artırma zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Hayati Yazıcı, "Eğer bu yapılmazsa şirketler münfesih sayılacak" dedi.

Hayati Yazıcı sürenin uzatılmayacağını belirterek, "Münfesih olmak, bir şirketin işlem yapamaması, kolunun kanadının kırılması, sakat olması anlamına gelir ki bu şirket hiçbir faaliyette bulunamaz. Sizin aracılığınızla şirketlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum, mağdur olmasınlar" dedi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu'na (TTK) göre bir anonim şirketin en az 50 bin TL, limited şirketin de 10 bin TL sermayesi olması gerekiyor. Yeni kurulan şirketlere ancak bu kadar sermaye koydukları takdirde izin veriliyor. Yine yasaya göre bu tutarların altında sermayesi bulunan şirketlerin 14 Şubat gününe kadar sermayelerini bu asgari tutarlara göre artırması gerekiyor. Bunu yapmayan şirketler 14 Şubat gününden sonra münfesih (feshedilmiş, dağıtılmış) sayılacak.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...