Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargıtay'dan flaş 'böcek' açıklaması

/ Kaynak: AA
Yargıtay'dan flaş 'böcek' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yargıtay birinci başkanlığı, Başbakan Erdoğan'ın makam odasından çıktığı iddia edilen böcek ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Yargıtay Birinci Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın makam odasından çıktığı iddia edilen dinleme cihazının sinyallerini yansıtan bir aparatın Yargıtay binasının çatısında bulunduğu iddialarına ilişkin olarak, "İlgili kurumlara gerekli bilgilerin temini adına yazılar yazılmış olup, kurumumuz yasal olmayan bu tür eylemler karşısında ilgili makamlara her türlü hukuki ve fiili yardımda bulunmaya hazırdır" ifadesini kullandı.Yargıtay Birinci Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın ve yayın organlarında "Başbakanın makam odasında bulunan cihazdan çıkan sinyallerin, hemen karşıdaki Yargıtay'a konulan yansıtıcıyla uzağa aktarıldığı belirlendi" ve "Başbakan Erdoğan'ın makam odasından çıktığı iddia edilen dinleme cihazının sinyallerini yansıtan bir aparatın Başbakanlık'ın hemen karşısındaki Yargıtay binasının çatısında bulunduğu öne sürüldü" şeklinde haberlerin yayınlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Aydınlık Gazetesinin 29 Aralık 2012 ve Yurt Gazetesinin 30 Aralık 2012 tarihli baskılarında da aynı mahiyette haberlerin yer aldığı kamuoyunun malumudur. Bu yayınlar üzerine kurumumuzca o gün tarihi itibariyle Başbakanlık Müsteşarlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile gerekli yazışmalar yapılmış, cevaben bu konuda herhangi bir bilgi ve soruşturmanın olmadığı tarafımıza bildirilmiştir.
Benzer mahiyet arz eden ve ikinci kez yayınlanan bu haberler üzerine yine ilgili kurumlara gerekli bilgilerin temini adına yazılar yazılmış olup, kurumumuz yasal olmayan bu tür eylemler karşısında ilgili makamlara her türlü hukuki ve fiili yardımda bulunmaya hazırdır. Somut bilgi ve belgelerin tarafımıza intikali halinde de gereğine tevessül edileceği bilinmelidir.''

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...