Ahmet Aydın: 'Eskiden asker göreve diyorlardı, şimdi yargı'

/ Kaynak: İHA
Ahmet Aydın: 'Eskiden asker göreve diyorlardı, şimdi yargı'

Politika Haberleri  / İHA

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, TGRT Haber'de yayınlanan Ankara'nın Gündemi programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Aydın, Avrupa'nın Türkiye'deki paralel yapılanmayı nasıl değerlendirdiğiyle ilgili bir soruya, "Avrupalılar demokrasiyi özümsemiş. Hiçbir hukuk devletinde, demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede böyle yapılara müsaade edilmez. Meşruiyetin kaynağı olan milletin üzerinde hiçbir güç kabul edilemez. Dolayısıyla Avrupalı'nın bunu anlaması biraz zor olabilir. Çünkü sistemleri yıllardan beri oturmuş. Ama maalesef Türkiye'de yaşanan bu son olaylar devlet içinde birtakım yapılanmaların olduğunu açığa çıkarmıştır. Belki demokrasiye geçiş dönemlerinde böyle şeyler yaşamış olabilirler ama Avrupalılar son dönemlerde böyle olaylar yaşamadı. Bakıyorsunuz birçok ülkede sembolik krallık var ama aynı zamanda demokrasi ile idare ediliyor. Dolayısıyla orada bu tür yapılara asla müsaade edilmiyor. Kaldı ki bunlar Türkiye'nin kendi meselesidir. Avrupa'nın ne diyeceği çok da önemli değil. Benim için önemli olan Türkiye'nin geleceğidir. Bu tür yapılanmalar yarın bugün zil takıp oynayan muhalefet için de tehlike olur. Fikri ve ideolojisi ne olursa olsun hiçbir siyasetçinin bu tür yapılanmalara sahip çıkmaması gerekir" cevabını verdi. 17 Aralık operasyonundan sonra yapılan tayinlere değinen Aydın, "17 Aralık operasyonu, yolsuzluk iddiası adı altında basit bir hukuki soruşturma gibi gösterilmek istense de, işin o şekilde olmadığı, çok daha farklı boyutlarının olduğu, içerisinde bir takım farklı yapılanmaların olduğu ortaya çıktı. Bu sürece kadar kim hukuk içerisinde kalırsa, kanunların kendilerine yüklediği görevleri yerine getirirse bir problem olmaz. Ama kim siyaseti dizayn etmek istiyorsa, kim hukuk dışı yollarla iktidarı alaşağı etmek istiyorsa ona karşı gereken müdahale yapılır" diye konuştu.
"ARTIK DARBELER SİLAHLA YAPILMIYOR"
Türkiye'de darbe yapılmasının artık kolay olmadığını belirten Aydın, her şeye rağmen uyanık olunması gerektiğini söyledi. Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonunun sadece AK Parti'nin değil Türkiye'nin de aleyhine olduğunu kaydeden Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Eskiden 'asker göreve' diyorlardı. Şimdi 'yargı göreve' gibi yeni ifadeler türemeye başladı. Artık darbeler silahla yapılmıyor. Artık başka araçlar var ve amaca ulaşmak için de her araç mubah sayılıyor. Eğer milletin iradesine karşı bir girişim olursa biz buna karşıyız. Bu süreçte bir darbe gerçekleştirmek çok kolay değil. Ama yine de çok uyanık olmak lazım. Biz tamamen iyi niyetle bu ülkeyi idare etmek adına hamleler yaptık, gayret sarf ettik. Ama hak etmediğimiz şeyler yaşadık. Gezi'ye kadar olan, Danıştay saldırısı, parti kapatma gibi olayların çoğu AK Parti'nin aleyhineydi. Ama Gezi ve 17 Aralık operasyonu sadece AK Parti'nin değil, Türkiye'nin de aleyhinedir."
"DAVANIN BÖYLE BİR ZAMANDA KARARA BAĞLANMASI MANİDAR OLABİLİR"
Programda şike davasına da değinen Aydın, "Davanın böyle bir zamanda karara bağlanması manidar olabilir. Suç işlemiş, işlememiş bu yargının bileceği bir iştir ama kuralları ve sistemleri iyi oturtmak lazım. Ve aynı kuralları benzer olaylarda da uygulamak zorundayız. Masumiyet karinesine ve soruşturmanın gizliliği ilkesine her davada riayet edilmesi lazım. HSYK'nın bir olaya farklı tavır takınması, başka benzer bir olaya farklı bir tavır takılması tabi ki kabul edilemez. Dolayısıyla bizim olaylara hemen atlayıp, önyargıyla hemen birbirimizi suçlayıcı tavırda olmamız yanlış. Her olaya adil bir şekilde riayet etmemiz lazım" dedi.


Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...