Kadınlardaki karın şişliğine dikkat! Hangi hastalığın habercisi?

Kadınlardaki karın şişliğine dikkat! Hangi hastalığın habercisi?

SPOR Haberleri

Teşhisi en zor ve en sinsi ilerleyen kadın kanseri türlerinden biri kadınlardaki karın şişkinliği ile kendini ortaya atıyor işte o hastalık.

Kendine özgü belirtisi olmayan yumurtalık kanseri mide ve bağırsak rahatsızlıkları ile kendini gösterebilir. Teşhisi en zor ve en sinsi ilerleyen kadın kanseri türlerinden biri olan yumurtalık kanserinin en önemli belirtisinin bağırsak ve mide sorunları olabileceğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke "Gündelik şikayetlerin dikkate alınması yumurtalık kanserinde hayat kurtarabilir" dedi.Prof. Dr. Ateş Karateke, yumurtalık kanserinin kendine özgü belirtileri olmadığı için, hastalığın belirlenmesi ve tanı koyulmasının zor olduğunun altını çizerek kadınların şikayet ettikleri belirsiz semptomların hazımsızlık, karında şişkinlik, çabuk doyma, iştah kaybı, sık idrara çıkma ve kilo kaybı ya da kilo alma olduğunu söyledi.Hamileliğin ve emzirmenin koruyucu bir faktör olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Karateke, "Birden çok hamile kalan kadınlarda ya da emziren kadınlarda yumurtlama daha az olduğu için bu kadınlarda yumurtalık kanseri de daha seyrek görülmektedir"dedi.
Ziyneti Kocabıyık - Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...