Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emniyetin araştırması korkuttu: Kapımızı herkese açıyoruz

Emniyetin araştırması korkuttu: Kapımızı herkese açıyoruz

YAŞAM Haberleri

Mala karşı işlenen suçları azaltmaya çalışan emniyet, dairelerin zilini çaldı. Vatandaşların yüzde 37'si 'kim o' diye sormadan kapıyı açıverdi

Burdur Emniyet Müdürlüğü "Mala karşı işlenen suçlarla mücadele" için geniş kapsamlı bir çalışma yaptı. "Güven Eli Projesi" kapsamında gerçekleştirilen uygulamada ziline basılan 866 dairede vatandaşların yüzde 37'si zili kimin çaldığını sormadan kapıyı açtı. Bu feci sonuç üzerine yetkililer, vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışması başlattı. 12 bin broşür, 600 afiş, 3 bin etiket hazırlanarak otobüslere, akaryakıt istasyonlarına, kamu kurumlarına ve site girişlerine asıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurslarına, Kur'an kurslarına ve okullara gidilerek evden ve iş yerinden yapılan hırsızlıklara karşı alınacak önlemler konusunda sunum yapıldı. Bu çalışmalar sonunda kapıyı sormadan açanların oranı yüzde 24'e düştü. Ayrıca evden çıktığında kapıyı her zaman kilitleyenlerin oranı yüzde 70, bina kapısının kapatılmasına dikkat edenler yüzde 69, sucu, tüpçü, yemek servis elemanı gibi kişilere siparişi yoksa kapıyı açmayanların oranı yüzde 61, tanımadığı kişilere kapıyı açarken güvenlik zinciri kullananların oranı yüzde 40 olarak belirlendi. Aynı araştırmada evden ayrıldığında anahtarı saksı veya paspas altına koyanların oranı ise yüzed 48 olarak tespit edildi. Bunun üzerine yapılan eğitim çalışmalarıyla da evden hırsızlık olayları geçen yıl, önceki yıla göre yüzde 10,2, iş yerinden hırsızlık ise yüzde 25,92 oranında azaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...