İstanbul'da konut fiyatları yüzde 17.5 arttı

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 17.5 arttı

Ekonomi Haberleri

İstanbul yüzde 17.5'lik yıllık konut fiyat artışıyla bütün iller arasında şampiyon olurken, aynı zamanda yatırımcısına en çok kazandıran kent oldu.

İstanbul'u yüzde 10.2 artışla İzmir, yüzde 9.7 artışla Ankara izledi. Gayrimenkul Araştırma Şirketi Reidin'in veri uzmanı Orhan Vatandaş; Türk yatırımcılarının geleneksel yatırım aracı olarak ifade edebileceği konut yatırımlarının özellikle uzun vadede diğer finansal yatırım araçlarına oranla her zaman iyi bir alternatif olduğunu, konut getirilerinin son iki yılına bakıldığında enflasyonun iki katı oranında bir getiri sağladığının görüldüğünü belirtti. Son dönemlerin popüler yatırım aracı altında ise 2012 ve 2013 yılında kayıpların söz konusu olduğuna dikkati çeken Vatandaş, mevduat faiz oranlarının da yatırımcılarına her yıl daha düşük getiri sağladığını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...