'Dünyada gıda sıkıntısı var'

'Dünyada gıda sıkıntısı var'

Ekonomi Haberleri

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, dünyanın gıda üretmesi gerektiğini belirterek "Dünyada tarımsal üretim S.O.S veriyor" dedi.

Hiçbir ülkenin beslenmek gibi yaşamsal bir konuyu diğer bir ülkeye ihale etmek gibi şansı olmadığını belirten Reis, dünyada oluşabilecek bir gıda krizinin, küresel barışı ve güvenliği tehdit edeceğini söyledi. Reis, "Dünya buğday üretiminde ve ihracatında söz sahibi olan Rusya, Ukrayna, Kazakistan'da 2010 yılında; Amerika'da ise 2011 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle, dünya borsalarında buğday fiyatı yüzde 60 arttı. Rusya, buğday ihracatını yasakladı. 2007 ve 2008 yıllarında yaşanan kuraklık; Filipinler, Endonezya, Myanmar gibi bazı ülkelerde iç karışıklıklara neden oldu. Son yıllarda yaşanan bu olumsuzluklar, gelecek için çok önemli bir uyarıdır. Dünyada, tarımsal üretim S.O.S veriyor. Dünya, daha fazla gıda üretmelidir" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...