'300 bin ton stokumuz var, kuru fasulye isteyen varsa satalım'

'300 bin ton stokumuz var, kuru fasulye isteyen varsa satalım'

Ekonomi Haberleri

Kuraklık nedeniyle başta kuru fasulye olmak üzere gıda ürünlerine zam üzerine zam yapılmasının büyük bir üçkağıt olduğu ortaya çıktı.

Sektörün en önemli kurumlarından Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Genel Müdürü Abdullah Kutlu nbsp;fiyat artışlarını spekülatif olarak değerlendirdi. Kutlu, sık sık gündeme gelen kuru fasulye fiyatlarına dikkat çekerek, "Bakın biz, kuru fasulyeyi toptanda kilosunu 5.5 liraya, perakendede ise 7 liraya satıyoruz. Marketlere gidip soruyorum 'fasulye var mı?'. 'Raflar dolu' diyorlar. Fabrikaya gidiyorum 'depolar dolu' diyorlar. Anlamıyorum nasıl kuru fasulye 15 lira? 300 bin ton stokumuz var, kuru fasulye isteyen varsa gelsin istediği kadar satalım" dedi. Fiyatı el yakan patatese de değinen Kutlu, 800 bin ton patatesin depolarda beklediğini söyledi. Kutlu, "Geçtiğimiz yıl da 'saman da sıkıntı var' dendi. Her sene bu oyun oynanıyor. Tarım Kredi olarak geçen yıl çiftçilerimize 5 milyar 220 milyon TL kredi kullandırdık. Bunun sadece 103 milyon TL'si ertelendi. Tarımda sıkıntı olsa, kredilerde bu denli yüksek dönüş olabilir mi?" diye sordu. Tarım Kredi şirketi Gübretaş'ın İran'ın en büyük gübre tesisi Razi'yi 2012'de almasıyla gübre üretiminde ciddi bir sıçrama yaptığını kaydeden Kutlu, 60 milyon euroluk bir fabrika yatırımı daha planladıklarını bildirdi. nbsp;
nbsp;Cenk Esen ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...