Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kritik tasarı kabul edildi

/ Kaynak: AA
Kritik tasarı kabul edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

TBMM Milli Savunma Komisyonu askerlik kanununu yeniden belirleyen kanun tasarısını kabul etti.

Komisyon, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanarak, Askerlik Kanunu ile Bazı KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısını görüştü. Görüşmeler sonrasında kabul edilen tasarıyla, 2010 referandumunda kabul edilen anayasadaki "Genelkurmay Başkanı, nbsp;Kara, nbsp;Deniz nbsp;ve nbsp;Hava nbsp;Kuvvetleri nbsp;Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanacak" hükmü, ilgili kanuna aktarılıyor. nbsp; Tasarıya göre, bu suçlardan dolayı soruşturma açılmasına, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri nbsp;komutanları nbsp;hakkında nbsp;Başbakan; Jandarma nbsp;Genel nbsp;Komutanı hakkında nbsp;İçişleri nbsp;Bakanı karar verecek.İsimsiz, imzasız, nbsp;adressiz yahut takma adla yapıldığı anlaşılan ya da belli bir olayı ve nedeni içermeyen, delilleri ve dayanakları gösterilmeyen ihbar ve şikayetler işleme konulmayacak.
Yılmaz: Görev suçlarıyla ilgili çalışma başlatıldı
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısının TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görev suçlarıyla ilgili bir çalışma yapıldığını ifade eden Yılmaz, görevi, görevi verenin belirlediğini kaydetti. Yılmaz, bunun dışındaki belirlemenin doğru olmadığını vurgulayarak, "Bir suçla ilgili, MİT olayında var, Başbakan'dan izin alınması lazım. Silahlı Kuvvetler mensuplarımız hakkında eğer bir soruşturma yapılacaksa bu göreviyle ilgili değil mi diye, görevi veren makama -bu Başbakan, bakan olabilir- bunlardan izin alınması gerekir doğrultusunda bir çalışma başlatıldı" diye konuştu. Komisyon sırasındaki görüşmelerde ise Yılmaz, görevi verenin takdir hakkı doğrultusunda bir soruşturma izni talep edeceklerini bildirdi. nbsp; Yılmaz, düzenlemenin, Nisan ayında TBMM'ye bir torba tasarıyla gelebileceğini bildirdi. Muhalefetin, son kararı Başbakan'ın vermesini eleştirdiğinin anımsatılması üzerine Yılmaz, hiçbir sıkıntının olmadığını ifade etti. Tasarıdan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yararlanıp yararlanmayacağına yönelik soru üzerine Yılmaz, "Şimdi ben ne cevap versem, birşey söyleyeceksiniz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...