Mısır'da darbe karşıtı öğrenci gösterisine müdahale: 1 ölü

/ Kaynak: AA
Mısır'da darbe karşıtı öğrenci gösterisine müdahale: 1 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'ın İskenderiye kentinde darbe karşıtı öğrenciler tarafından düzenlenen gösteride çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, darbe karşıtı öğrencilerin, İskenderiye Üniversitesi Ticaret Fakültesi önünde, gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle düzenlediği gösteriye güvenlik güçleri müdahale etti. Çıkan olaylarda başına kurşun isabet eden 1 öğrencinin hayatını kaybettiği, 4'ü ağır çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. Mısır makamlarından konuyla ilgil henüz resmi açıklama yapılmadı. Mısır'da eğitim yılının başlamasından bu yana aralıksız devam eden darbe karşıtı öğrenci eylemlerinin, 25 Ocak devriminin 3'üncü yıldönümü yaklaşırken artarak devam etmesi bekleniyor.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ UYARMIŞTI
Uluslararası Af Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktör Yardımcısı Hac Sahravi, Mısır'da otoriteler mevcut durumu değiştirmek için somut adım atmazlarsa ülkenin morgları ve hastanelerinin polis tarafından keyfi ve rastgele seçilmiş kurbanlarla dolacağını söyledi. Uluslararası Af Örgütü, Mısır devriminin yıl dönümü olan 25 Ocak öncesi "Baskıya giden yol haritası: Uçsuz bucaksız insan hakları ihlalleri" başlıklı rapor yayımladı. Raporda, 3 Temmuz 2013 tarihinden bu yana Mısır'daki şiddet olaylarında 1400 kişinin hayatını kaybettiği, bunların çoğunun güvenlik güçleri tarafından uygulanan aşırı ve orantısız güç nedeniyle öldüğü vurgulandı. Geçen yıl ağustos ayında güvenlik güçlerinin oturma eylemi yapan 500'den fazla Mursi destekçisini dağıtmak için orantısız güç kullandığı vurgulanan raporda, bu olayla ilgili herhangi bir soruşturma açılmadığına dikkati çekildi. nbsp;

Mısır'da darbe karşıtı öğrenci gösterisine müdahale: 1 ölü
Mısır'da darbe karşıtı öğrenci gösterisine müdahale: 1 ölü
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...