Huzurevinde facia: 3 ölü, 20 yaralı, 30 kayıp

Huzurevinde facia: 3 ölü, 20 yaralı, 30 kayıp

DÜNYA Haberleri

Bir huzurevinde çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. 30 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Kanada'nın Quebec bölgesindeki huzurevinde 50 ila 60 kişinin yaşadığı belirtilirken, yangında yaralanan 20 kişinin hastaneye kaldırıldığını, yara almadan kurtarılanların ise bölgeye yakın bir okula nakledildiğini bildirildi. Bölge polis şefi Audrey-Annie Bilodeau ilk yardım ekiplerinin kaybolan huzurevi sakinleri için halen arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "En iyi şeyin olmasını ve kayıp insan sayısının azalmasını umut ediyoruz" dedi.

"Normal bir yangına benzemiyordu"
Huzurevi yakınlarında oturan görgü tanıklarından Pascal Fillion, oda arkadaşının uyarısı sonrası uyandığını belirterek 01:00 sularında dışarı çıktıklarını ve olanları gördüklerini belirtti. Fillion açıklamasında, "Uyandığımda yanığın başlamıştı. Normal bir yangına benzemiyordu. Tıpkı bir kağıdın yanması gibi şiddetli bir yangındı" dedi. Fillion ayrıca huzurevinin içinden gelen çığlıklar da duyduğunu da belirterek, "Kurtarılmaya çalışılan bir kişi gördük. Fakat o en üst kattaydı ve rüzgârın etkisiyle oraya ulaşmak mümkün değildi" dedi. Yetkililer Quebec'in L'Isle-Verte kentinde eksi 19 dereceyi bulan soğuk havanın kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...