Türkiye'nin ilk "Kadın Müzesi" açıldı

/ Kaynak: AA
Türkiye'nin ilk "Kadın Müzesi" açıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Türkiye'nin ilk "Kadın Müzesi"nde ,"Geçmişten Günümüze Kadın", "Antik Çağ'da Kadın" odaları ile tarihte ilklere imza atan Türk kadınları yer alıyor.

İzmir'de Konak Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bodrum ve ara katla birlikte üç kattan oluşan müzede,"Geçmişten Günümüze Kadın", "Antik Çağ'da Kadın" odaları ile tarihte ilklere imza atan Türk kadınlarından Halide Edip Adıvar, Cahide Sonku, Afife Jale gibi kadınların maskları ve Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi kadınlarına ait eşyalar, bilgiler, belgeler ve eserler yer alıyor. Açıklamada ifadelerine yer verilen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, nüfusun yarısını oluşturan kadınların artık Kadın Müzesi ile üretkenliğini, özverisini, sevgisini, topluma daha özel yansıtabileceğini belirtti. Müzenin açılışına, ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu, modacı Zuhal Yorgancıoğlu, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Goethe Enstitüsü Müdürü Roland Schmidt, CHP Parti Meclisi'nin kadın üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...