İş danışmanları atama bekliyor

İş danışmanları atama bekliyor

Ekonomi Haberleri

İş ve Meslek Danışmanlığı Sınavı'nı kazanmalarına rağmen 9 aydır atamaları yapılmayan adaylar, atanma mücadelesi veriyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlar, Bakan Yardımcıları ve İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı ile onlarca bürokratla yüz yüze görüşme fırsatı da bulan işsiz iş ve meslek danışmanları, sorunlarını anlattıkları mektup-dosyaları bakanlara, bürokratlara ilettiler. Tüm bu mücadeleye rağmen adaylar, maliyeti yaklaşık bin lirayı bulan, psikolojik ve manevi etkileriyle izler bırakan İş ve Meslek Danışmanlığı Sınavlarının 2014 yılı içerisinde de devam edecek olmasından dolayı tepkili. İş ve meslek danışmanları adına konuşan Hayal Özyer, KPSS'den 85 puan almasına rağmen alanında atanamadığını belirterek, "Türkiye'nin zor şartlarında her fırsatı değerlendirmek gerekiyor. Bu nedenle İş ve Meslek Danışmanlığı Sınavlarına başvurduk ve kazandık. Düşünün iş ve meslek danışmanısınız ama kendiniz işsizsiniz. Böyle güzelim proje bu şekilde heba olmamalı. Birileri artık işsiz iş ve meslek danışmanı ordusu binler varken yeni sınavlar açmamalı. İşsizliği çözmesi gereken sistem, kendi içerisinde işsiz ordusu oluşturmamalı. Tek umudumuz Başbakanımızın biz varken emekler asla zayi olmayacak sözüdür. Bu nedenle Başbakanımıza güveniyoruz, atanmak istiyoruz" dedi.
İş ve Meslek Danışmanlığı Projesi kapsamında sınavı kazanan 3 bin 900 iş ve meslek danışmanı İŞKUR'da istihdam edilirken, sınavı kazanmalarına rağmen sayıları 7 bini bulan işsiz iş ve meslek danışmanı ise atama bekliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...