Kayseri'deki kazayla ilgili şok iddiaya Bakan'dan cevap

Kayseri'deki kazayla ilgili şok iddiaya Bakan'dan cevap

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kayseri'deki otobüs kazası ile ilgili firma sahiplerinin ambulansların olay yerine geç geldiği eleştirilerine cevap verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri 'ye gelerek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan yaralıları ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, ''Elim bir kaza 21 vatandaşımızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten bir kazadan sonra konuşmak kolaydır ama keşke hiç olmasaydı. Yaklaşık bir ay kadar önce de Erciyes'te 11 evladımızı kaybetmiştik, 29 yaralımızın biri hayati tehlike anlamında kritik. Diğer vakalar müşahedede, bir kısmı takip edilecek. Biri dışında olağanüstü sağlık sorunu gözlemlenmiyor. Milletimizin başı sağolsun, yaralılarımıza acil şifalar, diliyorum'' dedi.

FİRMA SAHİBİNDEN ŞOK İDDİA: DONARAK MI ÖLDÜLER? - TIKLA

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI
Bakan Müezzinoğlu gazetecilerin, firma sahiplerinin ambulansların olay yerine geç geldiğine ilişkin eleştirilerine, ''Herkes kendi işini iyi yapmalı. Bir firma sorumlusunun bir görevi var. Emanetini sağ ve salim yerine taşımaktır. Şoför arkadaşın bir kusuru var mı, otobüste eksiği var mı, kar lastiği var mı yok mu buna benim birşey söylemem doğru değil. Herkes kendi sorumluluğunu bilmeli. Burada raporu Adli Tıp verecek. Buradaki ölümler, tamamen travmaya bağlı ölümler. Kendi bilgisi dışındaki hadiselerde suçlu aramaya kimsenin hakkı yok'' dedi.
Bakan Müezzinoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: ''Pınarbaşı ilçemize 35-40 kilometre mesafede 02.00'de olan bir kaza. 02.01'de ilk çağrılar geliyor ve 9 dakika sonra ilk ambulanslar çıkıyor. 40 dakikada ambulanslarımız olay yerine ulaşıylor. Sis ve kar yağışı altında ambulans yola çıkıyorsa ,02.44'te ilk ekip, 02.47'de ise 25 civarında ambulansımız o hadiseye cevap verilebiliyorsa, bundan daha ötesini yapabilir miyiz bunu düşünmemiz lazım. 21 vatandaşımınız hiçbirinin ölüm nedeni 10 dakika geç kalmış ambulans değil. Bunu da ambulanslara yüklemeyi doğru bulmuyorum.''

HEMŞİRENİN KARDEŞ ACISI

Öte yandan ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde hemşire olarak çalışan Sinem Angın, kazada hayatını kaybeden kardeşi Naim Demir'i dün gece bu otobüse bindirip, Malatya'ya ailesinin yanına gönderdiğini belirterek, ''Kardeşim 1 hafta sonra askere gidecekti. Bu hatta çalışan Doğu ve Güneydoğu otobüsleri çok fazla sürat yapıyor. Kardeşime ve diğer ölenlere yazık değil mi?'' diye Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gözyaşı döktü. Otopsisi yapılan Naim Demir'in cenazesi Malatya'ya götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...