Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

DÜNYA Haberleri

SMDK, müzakere heyetinin başkanını yarın sabah açıklayacak.

Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla yapılacak müzakereler öncesinde Suriyeli muhaliflerde heyete başkanlık edecek ismin henüz belli olmadığı, ismin yarın sabah açıklanacağı bildirildi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi ve Cenevre'deki müzakere heyetinin sözcüsü Munzer Akbik, bu akşam SMDK Başkanı Ahmet el-Carba'nın Cenevre Intercontinental Otel'de düzenlediği basın toplantısından sonra yarın yapılacak müzakerelere ilişkin gazetecileri bilgilendirdi.

Suriyeli muhaliflerin müzakere heyetine kimin başkanlık edeceğinin yarın sabah açıklanacağını kaydeden Akbik, müzakerelerin yöntemiyle ilgili de bilgi verdi. Akbik, müzakereler sırasında Suriyeli heyetlerin aynı odada bulunmayacağının ve taraflar arasında doğrudan görüşmeler olmayacağının altını çizdi.

Buna göre, müzakere heyetleri Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'ndeki farklı odalarda yarın sabah toplanacak, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi aracılığıyla müzakerelere başlayacak. Yarın tüm gün çalışmayı planlayan heyetler günün sonunda basını bilgilendirecek.

-İslami Cephe'ye davet geçerli
Rejimle müzakerelere karşı çıkan İslami Cephe'nin müzakereler konusundaki durumunu da aktaran Akbik, İslami Cephe'nin bugün itibarıyla müzakerelerin bir parçası olup olmamaya karar vermediğini söyledi. Akbik, İslami Cephe'ye müzakerelere katılımı için daha önce davet yapıldığını ve bu davetin hala geçerli olduğunu söyledi.

Akbik, ayrıca müzakere heyetine askeri konularda danışmanlık yapacak askeri kanattan 15 kişinin bulunduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...