Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM'den ÖSYS adayları için kritik açıklama

ÖSYM'den ÖSYS adayları için kritik açıklama

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuran adayları yakından ilgilen önemli bir açıklama yaptı.

ÖSYM, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuran adayların bilgilerini 30 Ocak'a kadar güncelleyebileceklerini bildirdi. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, ÖSYS'ye 2 milyon 86 bin 87 aday başvurdu. YGS 'ye girmek istediğini bildiren aday sayısı 2 milyon 7 bin 659, sadece sınavsız geçiş hakkı için başvuran aday sayısı ise 78 bin 428 oldu. ÖSYS'ye, henüz bir ortaöğretim kurumundan mezun olmayan 850 bin 840, bir ortaöğretim kurumundan mezun olan 1 milyon 235 bin 247 aday başvuru yaptı. YGS 23 Mart'ta yapılacak. Başvurusunu tamamlamış adaylar, 30 Ocak saat 23.59'a kadar TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin internet adresinden, eğitim bilgileri hariç diğer başvuru bilgilerinde güncelleme yapabilecek. Eğitim bilgilerinde yapılması istenen değişiklik ise ekteki "2014-ÖSYS Eğitim Bilgileri Değişikliği Dilekçe Örneği" ile doğrudan ÖSYM'ye yapılacak.

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda, adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına giriş koşullarına ilişkin usul ve esasları düzenleyen, "Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik" gereğince sınavların güvenliğine ilişkin alınan tüm güvenlik önlemleri bu sınavda da aynen uygulanacak. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek, adaylar, sınav yeri bilgilerinin gösterildiği Sınava Giriş Belgesini sınav binalarına atama işlemleri tamamlandıktan sonra ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle edinebilecek.

YGS için başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmaları devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...