Davutoğlu: 'O TIR'lar 2 senedir yardım götürüyor'

Davutoğlu: 'O TIR'lar 2 senedir yardım götürüyor'

GÜNDEM Haberleri

'Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili kampanyayı yapanlar, Muallim'in dilini kullanıyor. İnsani yardım iletemezseniz, o zaman sınırınıza yığılırlar.'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsviçre'nin Montrö kentindeki Cenevre-2 Konferansı'nın ilk günkü oturumdan sonra dün Davos'a geçti. Burada CNBC-e ile NTV'nin ortak yayınına katılarak gündemdeki soruları cevaplayan Davutoğlu, Suriye'deki işkence fotoğrafları ile ilgili, "Rejim 'o fotoğraflarla ilgimiz yok' diyemedi. Rusya ve Çin bile 'Esad kalmalı' görüşünü savunamadı" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin bir taraftan insani yardımlar, diğer taraftan bir an önce geçiş hükümeti kurulması yönünde iki ayaklı seyreden bir müzakere süreci teklifinde bulunduğunu açıklayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Ya ciddi bir şekilde müzakereye gelecek ya da bütün rejim mensupları Lahey'de ve uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanacak. Bunlardan biri mutlaka önümüzdeki dönemde yaşanacak." nbsp;Muhalefetin durdurulan TIR'ları gündemde tutarak Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalıştığını vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Bu kampanyayı yapanlar Muallim'in ağzını kullanıyor. Sınırımızın hemen ötesinde bir savaş var. O TIR'larda insani yardım iletemezseniz o zaman sınırınıza yığılma olur. Sınır ötesine yiyecek, içecek, ilaç, her türlü yardımı gönderiyoruz. Bunun planlaması çok önce yapıldı. Bu yardımlar 2 senedir gidiyor" ifadelerini kullandı. PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'NİN özerklik ilanına da değinen Davutoğlu, "Suriye'nin geleceğini etkilemez. Cenevre'de Kürtler dışlanmadı. Buna biz izin vermeyiz. Suriye-Kürt Ulusal Konseyi Cenevre'de. PYD'nin rejimle yaptığı işbirliğini biliyoruz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...