CHP'de seçim hesapları! 30 Mart sonrası kurultay

CHP'de seçim hesapları! 30 Mart sonrası kurultay

GÜNDEM Haberleri

Anamuhalefet oyunu artırırsa Kılıçdaroğlu, sonuç yine kötü olursa 'muhalifler' kurultay isteyecek.

Genel Başkan olarak ilk defa bir yerel seçime girecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çıtayı 2011 genel seçimlerinde aldığı 25,9 oyun üzerine çıkmak olarak belirledi. Adaylarını büyük ölçüde saptayan partide, hesaplar 30 Mart sonrası için yapılıyor. nbsp;CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde belirlediği hedefleri yakalarsa, güven tazelemek ve yeni yol arkadaşları seçmek için olağanüstü kongreye gitmeyi düşünüyor. Özellikle Parti Meclisi'nde birçok ismi değiştirecek olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu rüzgarı MYK'ya da yansıtarak Genel Seçim hazırlıklarına başlayacak. nbsp;Kılıçdaroğlu'nun 'oy hesabı' tutmazsa, kurultay için bu defa 'muhalif'lerin harekete geçmesi bekleniyor. nbsp;Seçimin hemen ardından bazı partililerin olağanüstü kurultay için çağrı yapacağı, bir sonuç alınamazsa imza toplayacakları dile getiriliyor. nbsp;Bazı parti yöneticileri, "Bu seçimlerde başarılı olmak zorundayız. Amacımız partinin oyunu yükseltmek. Eğer oyumuzu yükseltirsek kimse 'sağdan' adayları ve parti yönetiminin kararlarını tartışmaz. Ama yükseltemezsek zaten çok şey değişir" değerlendirmesini yapıyor.
HALUK KOÇ'TAN İSTİFA RESTİ
Bu arada önceki gün toplanan CHP MYK'da Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, parti sözcülüğü sayısının üçe yükseltilmesini istedi. Buna parti sözcüsü Haluk Koç tepki gösterdi ve istifa edeceğini belirterek toplantıyı terk etti. Koç istifasını sundu ancak Kılıçdaroğlu kabul etmedi.
Şükran Kaban/TÜRKİYE GAZETESİ





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...