ABD'den Irak askerine 'Rambo' eğitimi

ABD'den Irak askerine 'Rambo' eğitimi

DÜNYA Haberleri

ABD, El Kaide ile mücadele eden Irak askerlerine Ürdün'de eğitim vermeye hazırlanıyor.

ABD'nin, Ürdün'de Iraklı askerleri eğitmek için küçük sayıda Amerikan özel operasyonlar güçlerini kullanma yönünde planlar geliştirdiği belirtildi. nbsp;ABD'li üst düzey bir yetkili, eğitim konusunda Irak'tan henüz resmi talep gelmediğini ancak ABD ve Iraklı yetkililerin plan üzerinde tartıştığı iddia edildi. nbsp;Planla ilgili detayların ortaya çıkması halinde Bağdat'tan resmi talebin gelmesinin muhtemel olduğu da belirtildi. nbsp;ABD'nin Ürdün'de, Iraklıları eğitmede kullanılması muhtemel küçük sayıda özel birlikler dahil yaklaşık bin 500 askeri bulunuyor. nbsp;Pentagon da geçen hafta, Iraklılara yeni bir grup küçük silahlar ve mühimmat göndereceğini açıklamıştı. Sevkiyatın tank mühimmatı ve havadan karaya fırlatılan Hellfire füzelerini içermesi beklenirken, Kongre'deki ilgili komiteler de bu satışı onayladı.
APACHE HELİKOPTERLERE ENGEL nbsp;
Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez başta olmak üzere bazı Kongre üyeleri, Apache helikopterlerinin Irak'a uzun vadeli transferini, Irak hükümetinin bunları ulusal savunma yerine kendi iç rakiplerine karşı kullanabileceği endişesiyle engelliyordu. nbsp;Füzelerin yakında gönderilmesinin beklendiği, Apache helikopterlerinin teslimatının ise 3 yılı bulabileceği belirtiliyor. (ntv)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...