Fatih Terim: 'Bu hal İzmir'e yakışmıyor'

Fatih Terim: 'Bu hal İzmir'e yakışmıyor'

SPOR Haberleri

Fatih Terim İzmir Gücü Spor Vakfı'nın "İlk Yarı Başarı Ödülleri" töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

nbsp; nbsp;







A Milli takım Futbol Direktörü Fatih Terim, İzmir'inayıbını İzmirlilerin yüzüne vurdu. İzmir Gücü SporVakfı'nın "İlk Yarı Başarı Ödülleri" törenine katılanTerim, kentle ilgili acı gerçekleri ortaya koydu vesadece toplantıya katılan spor adamlarına değil, tüm İzmirlililere seslenerek, "Lütfen artık harekete geçin. Atatürk Stadı'nın soyunma odasına girmek istemiyorum. Çürümüş odalar paslı demirler İzmir'e yakışmıyor. Sorunu herkes biliyor, çözüme kimse yanaşmıyor. Lütfen harekete geçin. İzmir Süper Lig'de temsil edilmeli" dedi. AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım da İzmirliler'e söz vererek bu kent Süper Lig'e yakışıyor. Ben bunun sözünü veriyorum" dedi.
"İZMİR NASIL BU HALDE ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
1980'li yılların sonunda Göztepe'de teknik direktör olarak görev yaparken yaşadığısorunların aynılarını, bugün İzmir kulüplerinin yaşadığına dikkat çeken ve İzmir'in yıllar boyu problemleri çözme adına hiçbir adım atmadığını vurgulayan Terim, kültür altyapısı bu kadarzengin olan, Milli Takım kültürü olan, futbol potansiyeli yüksek olan bir kentin bu halde olmasının anlaşılır yanı olmadığından sözetti.
"BU GÖRÜNTÜ İZMİR'E YAKIŞMIYOR"
Terim ilginç tespitlerini ve İzmirlileri utandıran acı gerçekleri şöyle ortaya koydu: "Ben Göztepe'de çalışırken de toprakta antrenman yapıyor, çim saha bulmak için kenti dolaşıyorduk. Şimdi de antrenman tesisi sıkıntısı var. İzmir futbolda Süper Lig'de temsil edilmiyor. Oysa Türkiye'de kime sorsanız İzmir'in Süper Lig'e temsilci göndermesini ister. Biz Milli Takımla İzmir'e geldiğimiz zaman havamız değişirdi. Ancak şimdi Atatürk Stadı'nın soyunma odasına girmek istemiyorum. Çünkü çürümüş duvarlar, paslı demirler İzmir'e yakışmıyor."
"SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEMİYORLAR"
İzmirlilerin sorunları çok iyi bildiğini, ancak çözümde birleşemediğini vurgulayan Terim, "Söylemler hep aynı, ama eylem yok" dedi ve kenti şöyle seslendi: "Lütfen artık harekete geçin. Sadece spor adamları, kulüpler değil, tüm kent birşeyler yapmalı. Çözümlerde birleşmeli. Benim nacizane tavsiyem, futbolun içinden gelenlerin pratik zekasıyla üretilecek çözümler, kentin dinamiklerince hayata geçirilmeli. Ama çok çabuk hareket edilmeli.
"SÜPER LİG'DE İZMİR OLMALI"
Lütfen elinizi çabuk tutun. Bucaspor'un son yıllarda yaptığı altyapı patlaması, Altınordu'nun küllerinden doğuşu önemli. Ama İzmir Süper Lig'de olmalı. İzmir Futbolun bir yerine damga vurmalı. Harekete geçmenizi sizden Türk Futbolu adına rica ediyorum."
YILDIRIM MÜJDE VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Butik statlar yapılacak, Atatürk Stadı yenilenecek, amatörlere sahip çıkılacak" dedi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde bir çok büyük projeye imza atan ve ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Binali Yıldırım, İzmir GücüSpor Vakfı'nın düzenlediği İlk Yarı Başarı Ödülleri töreninde İzmir'e sporla ilgili üç müjde verdi. Yıldırım, Karşıyakalıların ve Göztepelilerin sabırsızlıkla beklediği statlar için ihale takviminde bir değişiklik olmadığını, Karşıyaka Stadı ve Gürsel Aksel Stadı'nın yerlerindeinşa edilmek üzere projelendirilen 15'er bin kişilik iki stadın ihalesinin 28-29 Ocaktarihlerinde yapılacağını açıkladı.
"ATATÜRK STADI TÜRKİYE'NİN EN İYİ STADI OLACAK"
Yıldırım, statların yapımına hemen başlanacağını, bununla birlikte İzmir'e sadece amatörlerehizmet verecek, suni çimli antrenman sahalarından oluşan bir tesisin yapılacağını, buprojenin ihalesinin de 18 Şubat'ta gerçekleşeceğini duyurdu. Yıldırım'ın üçüncü müjdesi ise emektar Atatürk Stadı ile ilgiliydi. Yıldırım, Atatürk Stadı'nın baştan aşağı yenilenerekmodernize edilmesini içeren projenin, Spor Bakanlığı'nın 2014 programına alındığını açıkladı ve ekledi: "Atatürk Stadı yine Türkiye'nin en iyi statlarından birisi olacak" dedi.
"İZMİR SÜPER LİG'E YÜKSELMELİ"
İzmir'in spor konusunu ayrı bir başlık halinde ele almak gerektiğini, kentin sporda büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, sadece spor adamları ve kulüplerle değil, kentin tüm dinamikleriyle sporda yükselmek için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, "İzmir futbolda Süper Lig'e yükselmezse, İzmir kent olarak da Süper Lig'e yükselemez" dedi.
"ORTAK RUHU YAKALAYACAĞIZ"
İzmir'in Süper Lig'de takımı olmadığını hatırlatan Yıldırım, "Süper Lig'de takımın olması, şehrinSüper Lig'e çıkması demektir. Bu nedenle bu işi İZVAK'A havale etmeyeceğiz, işi belediye başkanlarına bırakmayacağız, şehir olarak futbolu sahipleneceğiz. Ortak ruh yakalanırsa, bunlar olur. Ben top oynamasını bilmem, ama iş yapılacaksa ben orada varım" dedi.
"YENİ ÇIKAN YASA LEHİMİZE"
Yıldırım, "Yeni Belediye Kanuna göre belediyelerin amatör ve profesyonel kulüplere katkıları,yasal olarak arttı. Bunun fırsat olarak görülmesi ve 2014 itibariyle bu yönde iş başınagelecek kadroların, İzmir'in spor konusunu ayrı olarak ele alması lazım" diye konuştu. nbsp;Kaynak: Yeni Asır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...