Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilinin de yetkisi kaldırıldı

/ Kaynak: AA
Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilinin de yetkisi kaldırıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir savcının daha yetkisi kaldırıldı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle Görevli Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Karaca ile aynı birimde görevli Mustafa Sırlı'nın da yetkileri kaldırıldı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, TMK 10. Maddesiyle Görevli Başsavcıvekili Ahmet Karaca'ya, kendisinin ve aynı yetkilerle görevli savcılar Aziz Takçı ve Mustafa Sırlı'nın yetkilerinin kaldırıldığını, tebligatın pazartesi günü ellerine ulaşacağını bildirdi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesinin, Adana'da MİT'e ait olduğu belirtilen TIR'larda arama yaptıran özel yetkili Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı'nın yetkisini kaldırdığı belirtilmişti. Adana TMK 10. Maddesiyle Yetkili Başsavcıvekilliğinde görevli Özcan Şişman'ın da yetkileri kaldırılarak Mersin'e genel yetkili savcı olarak atanmıştı.
Son değişikliklerle TMK 10. maddesiyle yetkili savcı sayısı 8'den 4'e düştü.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...