Ünlü çevreciden ilginç protesto denize atladı ve...

/ Kaynak: AA
Ünlü çevreciden ilginç protesto denize atladı ve...

YAŞAM Haberleri  / AA

Ünlü çevreci İmdat Avcı, kendisine destek vermediğini iddia ettiği belediyeyi böyle protesto etti.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, gazeteci Uğur Mumcu'yu anma töreninde, çevreci eylemleri ile tanınan 60 yaşındaki İmdat Avcı, kendisine destek vermediğini iddia ettiği belediyeyi protesto etmek için denize atladı. Polis tarafından denizden çıkarılan ödüllü çevreci, ambulansla sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği koordinesinde sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde, bombalı suikaste kurban giden gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu ölüm yıldönümünde anmak için tören düzenlendi. Tören esnasında, Muğla Valiliği tarafından iki yıl üst üste "yılın çevrecisi" seçilen ve çevre eylemleri ile tanınan İmdat Avcı, bir anda koşarak denize atladı. Katılımcıların yakından tanıdığı ve eylemlerine alışık olduğu Avcı'nın bu hareketine sivil toplum kuruluşları ilgilenmeyerek sessiz tepki gösterdi.
Ünlü çevreciden ilginç protesto denize atladı ve...
Anma programı hiçbir şey olmamış gibi devam ederken, kıyıya gelen polis ve vatandaşlar, Avcı'yı denizden çıkarmak için yaklaşık yarım saat iknaya çalıştı. Demokrat ve devrimci olmanın büyük emek istediğini haykıran İmdat Avcı, "Aktaş Mevkisi, Günlücek Yolu üzerinde diktiğim 20 fidan dozerler tarafından söküldü. Koylardan topladığım 300 poşet çöp ve çevre eylemlerime Marmaris Belediyesi tarafından destek verilmedi. Kendilerine demokrat ve cumhuriyetçi diyen zihniyetleri kınıyorum" dedi.
Ünlü çevreciden ilginç protesto denize atladı ve...
Denizde 500 metre yüzen İmdat Avcı polis ve vatandaşların ısrarı üzerine sudan çıktı. Yürüyerek, 100 metre mesafedeki Çarşı Polis Merkezi'ne götürülen Avcı, bu sırada kameralara, "Topladığım tüm çöpleri kamyon tutarak Ankara'ya taşıyıp, CHP Genel Merkezi önüne dökeceğim" dedi.
Ünlü çevreciden ilginç protesto denize atladı ve...
Avcı, çağrılan sağlık ekiplerinin emniyetteki ilk müdahalesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kalp rahatsızlığı bulunan ödüllü çevreci, yapılan tetkiklerin ardından kontrol altına alındı.
Tören ise konuşmalar ve Atatürk Anıtı önündeki Uğur Mumucu'nun fotoğrafının yanına karanfil bırakılmasıyla devam etti.
Ünlü çevreciden ilginç protesto denize atladı ve...

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...