Kilis'te 18 bin Suriyeli çocuk karne aldı

/ Kaynak: DHA
Kilis'te 18 bin Suriyeli çocuk karne aldı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Yarıyıl tatili başladı, okullarda karne heyecanı yaşandı. Bugün bir kentimizde tam 18 bin öğrenci karne aldı.

'Ne var bunda?' diyebilirsiniz. Ancak bu, 177 okul ve 31 bin 915 öğrencinin bulunduğu Kilis'te karne alan Suriyeli çocukların sayısı. Tam 18 bin…Öncupınar'daki konteyner kentte düzenlenen karne dağıtım törenine, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Emre Abdullah Gök, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, daire amir ve müdürleri katıldı. Tören için konteyner kente gelen Vali Tapsız ve protokol üyelerini, Suriyeli öğrenciler Türkçe şarkılar söyleyip, İstiklal Marşı'nı okuyarak karşıladı. Vali Süleyman Tapsız ve beraberindekiler sohbet ettikleri Suriyeli öğrencilere karneleriyle birlikte çeşitli hediyeler verdi.
80 BİN SURİYELİ VAR
Vali Tapsız, 80 bin Suriyelinin Kilis'te misafir olduğunu ve öğrencilerin de eğitimlerini Türkiye'de sürdürdüğünü ifade ederek, "Öncüpınar Konteyner Kenti'nde anaokulu, ilkokulu ve lise mevcut. Burada şu anda 4 bin 600 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Bugün karnelerini dağıttık. Karnelerine ben baktığımda çocukların hepsi başarılı. Burada hem kendi müfredatlarını görüyorlar hem de Türkçe dil eğitimi alıyorlar. Elbeyli kampında 7 bin 500 civarında öğrencimiz mevcut. Şehir merkezinde de bu açtığımız beş okulda 6 bin civarında öğrenci var. 18 bin de Suriyeli öğrencimiz var" diye konuştu.
"BARIŞIN SAĞLANMASINI TEMİN EDECEKLER"
En büyük dileğinin çocukların bir an önce huzurlu sağlıklı bir şekilde kendi ülkelerine dönmesi ve Suriye'de akan kanın akan göz yaşının durması olduğunu dile getiren Vali Tapsız, "Suriye'de istikrarın, huzur ve barış ortamının sağlanmasını temenni ediyoruz. Burada yetişen çocuklar da işte bu barışın, huzurun önümüzdeki dönemde sağlanmasını, onlar temin edecekler. Türkiye ile Türk kardeşleri ile birlik beraberlik içerisinde asırlarca nasıl yaşamışsa bundan sonra da onun temelleri burada atılıyor. Bu çocuklarımız, burada yaşayan insanlarımız her zaman Türk devletine, Tük milletine karşı şükran ve minnet duygusu içerisindeler" diye konuştu

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...