Milli Savunma Bakanı'ndan flaş bedelli açıklaması

Milli Savunma Bakanı'ndan flaş bedelli açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Toplumda bir bedelli talebi var, bu talebi de Genelkurmay Başkanlığımıza soracağız' dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik konusunda yaklaşık 460 bin kişinin yasanın çıkarıldığı dönemde 30 yaşından gün almış olduğunu ve bunlardan sadece 70 bininin başvurduğunu bildirdi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ülkemizin ihtiyacı ne ise onu tespit etmeliyiz. Bedellinin toplumda bir yankısı, talebi var. Ama sayı kaç ona bir şey diyemem. Şimdi ola ki çıkarsa inanın ki bu 70 binin altında olur. Şu anda bizim gündemimiz yok. Ancak Nisan ayında bir torba yasa gelecek. O torba yasaya kadar da nbsp; Genelkurmay Başkanlığımıza sorarız. 'Dağ başında ki karakolda ne kadar Mehmetçik olmalı ki bu ülkede yaşayan insanlar kendilerini güvende emniyette hissedebilsinler?' Nisan ayına kadar görüşlerini alırız. Gündemimizde olmamasına rağmen nbsp; bu görüş derse ki ' Mümkündür' biz o zaman Türkiye'nin gündemine getiririz. Ancak şu anda bizim gündemimizde bedelli ile ilgili bir çalışma yok. Bundan ne anlaşılıyor. nbsp; Evet demiyoruz. Gündemimizde yok diyoruz. Ancak Genelkurmay Başkanlığı'mızın bu konuda ki görüşünü Nisan ayında alır ve kamuoyuna açıklarız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...