Aziz Yıldırım hakkında suç duyurusu

Aziz Yıldırım hakkında suç duyurusu

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Recep Özcan ve eski üyesi Timur Özcanoğlu, Aziz Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Recep Özcan ve eski üyesi Timur Özcanoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı AzizYıldırım ile asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu hakkında yargı kararlarına uymadıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özcan ve Özcanoğlu adına avukat Ertuğrul Yönet aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan 7 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Yıldırım, Ekşioğlu ve Mosturoğlu hakkında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "şike ve örgüt kurmak" suçlarından verilen cezanın Yargıtay tarafından onandığı hatırlatıldı.

Kararın infaz edilebilmesi için sanıklara tebligat yapılması gerektiği aktarılan dilekçede, Yargıtay kararının kamuoyuna duyurulmasından hemen sonra Yıldırım'ın, bu kararı tanımadığını ifade ettiği, yönetim kurulu üyelerinin de kulübün internet sitesinde "Hepimiz örgütüz, Yargıtay kararını tanımıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
"Şüpheliler, toplumun Anayasa, yasa ve mahkeme kararlarına inancını zedelemiş ve yargı kararlarına uymamışlardır. Sanıklar kesinleşen bir mahkumiyet kararı olduğu halde bireysel ve hayali gerekçelerle mahkeme kararını tanımadıkları gibi Anayasa gereği bağımsız mahkemelerin saygınlığını rencide edecek şekilde beyanlarda bulunmaktadırlar. Sanık ve şüpheliler hukuki davranmak yerine yine yasalar gereği suç oluşturacak şekilde davranışlarına örgütsel olarak ısrarla devam ettirmektedirler. Bu nedenle hükümleri kesinleşmiş olan Yıldırım, Ekşioğlu ve Mosturoğlu'nun, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin yapacağı yönetim kurulu toplantısı ile Yüksek Divan Kurulu toplantısına katılmalarının güvenlik güçlerince engellenmesi amacıyla ilgili güvenlik birimlerine görev verilmesini talep etmekteyiz. Ayrıca şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ihlal edilen maddeleri gereğince soruşturma başlatılmasını talep ederiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...