TÜSİAD Başkanı'ndan Başbakan Erdoğan'a cevap

TÜSİAD Başkanı'ndan Başbakan Erdoğan'a cevap

GÜNDEM Haberleri

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, "Bu vatan hainliği gibi şey kabul edilemez.Bu sözlerin telafi edilip geri alınmasını diliyorum" dedi.

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Başbakan Erdoğan 'ın kendisine yönelik sözlerine karşı, "Vatanseverliğimi kimseye sorgulatmam. Bu vatan hainliği gibi şey kabul edilemez. Ben bu sözlerin inşallah en kısa zamanda telafi edilip geri alınmasını diliyorum" dedi. CNN TÜRK'te yayınlanan 'Eğrisi Doğrusu' programında Taha Akyol ve Emin Çapa'nın sorularını yanıtlayan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın, 'TÜSİAD'ın Başkanı böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez ifadesini kullanamaz. Eğer kullanıyorsa bu, bu ülkeye karşı ihanettir' sözlerini değerlendirdi.

Başbakan'ın sözlerini üzüntüyle karşıladığını belirten Yılmaz şunları söyledi: "Bir genel kurul konuşmasında yapılması gerektiği gibi bir dünya analizi yaptım. Ülkemizin ekonomisi, dünya gelişmelerinden nasıl etkilenecek analizini yaptım. Dünyada artık sermaye azalıyor. Sermayenin azaldığı bu ortamda kalkınmasını finanse edebilmek için tüm kalkınmaya çalışan ülkeler, dünyadan sermaye çekmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla dikkat etmemiz lazım. Azalan sermayenin Türkiye'yi tercih etmesi için yatırım ortamımızı iyi hazırlamamız lazım. Dünyada bu gelişmeler devam ederken biz de aksine herkesi ürkütecek, tedirgin edecek, 'Türkiye nereye yöneldi' dedirtecek bir ortam oluşturduk. Bunu ben yapmadım. Bu vakadır, vakayı tespit edip gerekli uyarıda bulunmak TÜSİAD başkanının görevidir. Ben bunu yaptım. Bu şartları sağlamazsak dünya sermayesi gelmez, ülke sermayesi de gelmez, var olanlar da gider. Bu konuda biri söz söyleyecekse benden başka kim söyleyecek. Türkiye'deki yabancı sermayeli şirketler hepsi benim üyem. Niye uyarmadın diye bana sorarlar. TÜSİAD başkanıyım, Türkiye ekonomisinin yarısını üretiyorum ben. Türkiye'de yabancı sermayenin nasıl hareket edeceğini birisi söyleyecekse ben söylerim, ben söylemek zorundayım. Dünyadaki muadil örgütlerle ben çalışıyorum. Türkiye'nin yatırım ortamını, 'caziptir' hem içeride, hem dışarıda kefil olmaya çalışıyorum. Türkiye'de çözüm sürecinin ekonomik ayağını biz üstlendik. Bütün bu çabalarım Türkiye'deki refah ve zenginliğin yaşatılabilmesi için, yatırım yapılması lazım. Ben de bunun gayreti içerisindeyim. Ben, doğrusu vatanseverliğimi kimseye sorgulatmam. İşimi gücümü bırakmışım uğraşıyorum. TÜSİAD başkanı olarak vazifemi, TÜSİAD'ın bana yüklediği sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyorum. Bu vatan hainliği gibi şey kabul edilemez. Bu kadar kolay vatan hainliğinden bahsedilemez. Vatanseverliği sorgulanan bir adam olarak hatırlanamam. Ben bu sözlerin inşallah en kısa zamanda telafi edilip geri alınmasını diliyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...